Artikel top billede

Stil krav til dine partnere - ellers vælter læsset

Breakfast Club: I den globale verden samarbejder vi med hvem som helst, hvor som helst. Det bringer samarbejdspartnernes sikkerhedsproblemer ind på dit skrivebord.

Der bliver i stor stil outsourcet til Indien, Kina og Sydamerika, hvor lønningerne er langt lavere end i det skatteplagede Danmark.

Det sætter igen it-sikkerheden på prøve og kræver, at vi stiller krav til vores partnere. Sådan faldt ordene på dagens Breakfast Club-møde, hvor temaet var sikkerhed.

Internettet udvisker de geografiske grænser, der tidligere har begrænset samarbejdet over lange distancer, og i dag kan man samarbejde med hvem som helst, hvor som helst, sagde Christian Kjær fra PricewaterhouseCoopers (PWC) i sit indlæg.

Det er der naturligvis en række fordele ved, men samtidig bringer man samarbejdspartnernes eventuelle sikkerhedssløseri direkte ind i sin egen baghave.

Ikke tryg ved partneren

Hvert år udarbejder PWC en sikkerhedsstatusrapport, hvor it-chefer og ledere spørges om deres holdning til sikkerhed, og outsourcings-spørgsmålet bekymrer.

"Sikkerheden i lande som Indien er blevet styrket markant over de senere år," sagde Christian Kjær.

"Men der er stadig et stykke vej til vores standard, og i områder som Kina eller Sydamerika står det endnu værre til."

70 procent af de adspurgte i undersøgelsen var således 'kun lidt' eller 'slet ikke' tryg ved sikkerhedsniveauet hos samarbejdspartnere.

Samtidig viser tallene, at sikkerhed stadig er et tabu-område som man ikke blander sig i.

Det er nemlig kun 35 procent, som stiller krav til sikkerheden hos samarbejdspartnere.

Men dette tabu skal brydes, før vi kan gå trygt i seng om aftenen.

"Man skal stille spørgsmål og krav til den partner man vælger, ellers står man pludselig selv med problemet," lyder rådet fra PWC-manden.

Undersøgelsen er foretaget blandt 7.200 it-chefer og ledere i hele verden. Godt to tredjedele af besvarelserne kommer fra USA og Europa. Danmark har bidraget med godt 100 besvarelser.

Computerworld afholder Breakfast Club 10 gange årligt, og arrangementet er gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere