TDC færdig som leverandør af den digitale signatur

TDC er færdig som leverandør af den digitale signatur. Selskabet har solgt sin ejerandel i signatur-konsortiet til PBS, der med bankerne som ejer dermed bliver enevældig leverandør af signaturen.

Den enevældige leverandør af den første generation af den digitale signatur, TDC, trækker sig fra arbejdet med den næste generation.

Selskabet, der under stor ståhej landede ordren med den første signatur i 2003, har nemlig i sidste øjeblik solgt sin andel i de to selskabers fælles konsortium, 'Selskabet af 24. august', til PBS.

I en pressemeddelelse skriver TDC, at PBS "i forbindelse med aftaleindgåelsen om Digital Signatur" overtager alle aktiviteter i selskabet DanID.

Det betyder, at PBS med bankerne som ejer nu kommer til at sidde tungt på den nye udgave af den digitale signatur, der netop er blevet præsenteret.

Computerworld kunne i september sidste år ellers afsløre, at de gamle ærkerivaler på signaturfronten, TDC og PBS, gik sammen om en løsning.

Det betød, at de lagde tidligere tiders stridigheder, blanke afvisninger og forsøg på benspænd om signaturen bag sig.

Senere trak alle øvrige præ-kvalificerede kandidater sig fra bud-runden, hvilket betød, at kun et konsortie med PBS og TDC som eneste deltagere var tilbage i den dialogbaserede budrunde.

I alt blev fire leverandører prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen, mens EDB Gruppen relativt tidligt i forløbet trak sit løsningforslag tilbage.

Det betød, at TDC og PBS reelt var sikre på at rende med ordren på omkring en milliard kroner, hvis blot de kunne blive enige om projektets kurs med IT- og Telestyrelsen.

Da TDC og PBS præsenterede deres samarbejde, sagde Peter Stig Andersen, direktør for TDC’s enterpriseafdeling, til Computerworld, at han mente, at de to selskaber tilsammen "virkelig har noget at byde på".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Stig Andersen fra TDC til denne artikel om, hvorfor TDC har valgt helt at melde sig ud af samarbejdet om den digitale signatur, men beslutningen skyldes angiveligt, at TDC ikke længere betragter signatur-området som del af kerne-forretningen.

TDC har siden selskabet blev overtaget af en række udenlandske kapitalfonde i 2005arbejdet intenst på at optimere og trimme forretningen til et frasalg ude i fremtiden.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012.

Læs mere på Computerworld.dk senere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Staten beordrede kommunerne til at stoppe med at sende personfølsomme data ud i landet i juni: Siden er 11 nye kommuner begyndt at sende data til Holland
I slutningen af juni blev KL beordret af staten til at stoppe danske kommuners tilslutning til it-systemer, der fører data på beskæftigelsesområdet ud af landet. Det er ikke sket. Til gengæld har yderligere 11 kommuner tilsluttet sig KMD Momentum siden.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
NY 2018 it-survey: Hvad skaber arbejdsglæde for it-professionelle i Danmark?
it-jobbank og Computerworld har i tæt samarbejde udarbejdet den seneste arbejdsglæderapport for it-professionelle i Danmark. Med mere end 3.000 respondenter får du og din virksomhed et unikt og fyldestgørende indblik i, hvad I skal fokusere på, når I skal rekruttere og ikke mindst fastholde jeres it-medarbejdere. Derudover viser rapporten overraskende, at mere end halvdelen af de adspurgte overvejer at skifte job i løbet af de de næste 24 måneder.