TDC færdig som leverandør af den digitale signatur

TDC er færdig som leverandør af den digitale signatur. Selskabet har solgt sin ejerandel i signatur-konsortiet til PBS, der med bankerne som ejer dermed bliver enevældig leverandør af signaturen.

Den enevældige leverandør af den første generation af den digitale signatur, TDC, trækker sig fra arbejdet med den næste generation.

Selskabet, der under stor ståhej landede ordren med den første signatur i 2003, har nemlig i sidste øjeblik solgt sin andel i de to selskabers fælles konsortium, 'Selskabet af 24. august', til PBS.

I en pressemeddelelse skriver TDC, at PBS "i forbindelse med aftaleindgåelsen om Digital Signatur" overtager alle aktiviteter i selskabet DanID.

Det betyder, at PBS med bankerne som ejer nu kommer til at sidde tungt på den nye udgave af den digitale signatur, der netop er blevet præsenteret.

Computerworld kunne i september sidste år ellers afsløre, at de gamle ærkerivaler på signaturfronten, TDC og PBS, gik sammen om en løsning.

Det betød, at de lagde tidligere tiders stridigheder, blanke afvisninger og forsøg på benspænd om signaturen bag sig.

Senere trak alle øvrige præ-kvalificerede kandidater sig fra bud-runden, hvilket betød, at kun et konsortie med PBS og TDC som eneste deltagere var tilbage i den dialogbaserede budrunde.

I alt blev fire leverandører prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen, mens EDB Gruppen relativt tidligt i forløbet trak sit løsningforslag tilbage.

Det betød, at TDC og PBS reelt var sikre på at rende med ordren på omkring en milliard kroner, hvis blot de kunne blive enige om projektets kurs med IT- og Telestyrelsen.

Da TDC og PBS præsenterede deres samarbejde, sagde Peter Stig Andersen, direktør for TDC’s enterpriseafdeling, til Computerworld, at han mente, at de to selskaber tilsammen "virkelig har noget at byde på".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Stig Andersen fra TDC til denne artikel om, hvorfor TDC har valgt helt at melde sig ud af samarbejdet om den digitale signatur, men beslutningen skyldes angiveligt, at TDC ikke længere betragter signatur-området som del af kerne-forretningen.

TDC har siden selskabet blev overtaget af en række udenlandske kapitalfonde i 2005arbejdet intenst på at optimere og trimme forretningen til et frasalg ude i fremtiden.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012.

Læs mere på Computerworld.dk senere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
2 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Partnerskaber med verdens it-giganter er 'helt afgørende' for Ateas fremtid - men Apple mangler efter fyring af selskabet: "Apple har set mere firkantet på selskabets regler"
Interview: Atea har formået at fastholde selskabets partnerskaber med ni af verdens største it-virksomheder trods selskabets bestikkelsesdom, men blev fyret af Apple. "Apple har set mere firkantet på selskabets regler og vurderet, at når der har været tale om bestikkelse, så vil man ikke associeres direkte med vores selskab," lyder det fra topchef Morten Felding.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.