Iværksættere vil udkonkurrere Google

En ny slags søgemaskine skal ændre måden vi søger på, og prioritere kontekst højere. Bagmændene kommer selv fra Google, og har klare ideer til hvordan søgning skal være bedre.

Man skulle ikke tro det kunne lade sig gøre, men den nye søgemaskine Cuil påstår at have over 120 milliarder hjemmesider i indekset. Mange vil måske mene, at der bare er tale om overdrivelse og PR-stunt, men folkene bag er ikke hvem som helst i branchen.

I 2004 solgte Anne Patterson sin søgeteknologi, kaldet Recall, til Google, og arbejdede efterfølgende hos Google. Men hun var ikke helt tilfreds med firmaets filosofi og opførsel, og derfor forlod hun foretagendet i 2006, for at starte forfra og lave sin egen søgemaskine, Cuil.

Tunge drenge
Folkene bag Cuil, som udtales "cool," er ikke hvem som helst indenfor søgemaskine-teknologi. Sammen med Anne Pattersons mand, Tom Costello, som udviklede søgemaskinen Xift i 1990'erne, og senere en analyse-motor for IBM, består holdet af to andre eks-Google medarbejdere, Russel Power og Louis Monier.

Mens Russel Power var en af Anne Pattersons kolleger hos Google, har Louis Monier dybdegående erfaring fra flere firmaer. Før Google var mere end bare et idealistisk garageprojekt, var Louis Monier CTO for søgemaskinen AltaVista. Senere var Louis Monier med til at udvikle Ebays søgeteknologi.

Ideen med Cuil er at fokusere på indholdet af hjemmesiderne, og levere kontekst-relevante nøgleord og forslag, efterhånden som man søger.

Mere layout-orienteret
Søgeresultaterne vises i et layout, som nærmere ligner et magasin, end klassiske søgeresultater. Blandt andet er resultaterne gerne suppleret med et billede, og der præsenteres kategorier på flere forskellige måder.

"Vores hold har en anden tilgang til søgning. Ved at bruge vores ekspertise indenfor søgearkitektur og relevans-metoder, har vi bygget en mere effektiv søgemaskine på fra bunden. Internettet er vokset, og vi mener at det er på tide, at søgning følger med," udtaler Anne Patterson i en pressemeddelelse fra Cuil.

Indtil videre er den danske funktionalitet begrænset, alt efter hvad man leder efter.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning