Iværksættere vil udkonkurrere Google

En ny slags søgemaskine skal ændre måden vi søger på, og prioritere kontekst højere. Bagmændene kommer selv fra Google, og har klare ideer til hvordan søgning skal være bedre.

Man skulle ikke tro det kunne lade sig gøre, men den nye søgemaskine Cuil påstår at have over 120 milliarder hjemmesider i indekset. Mange vil måske mene, at der bare er tale om overdrivelse og PR-stunt, men folkene bag er ikke hvem som helst i branchen.

I 2004 solgte Anne Patterson sin søgeteknologi, kaldet Recall, til Google, og arbejdede efterfølgende hos Google. Men hun var ikke helt tilfreds med firmaets filosofi og opførsel, og derfor forlod hun foretagendet i 2006, for at starte forfra og lave sin egen søgemaskine, Cuil.

Tunge drenge
Folkene bag Cuil, som udtales "cool," er ikke hvem som helst indenfor søgemaskine-teknologi. Sammen med Anne Pattersons mand, Tom Costello, som udviklede søgemaskinen Xift i 1990'erne, og senere en analyse-motor for IBM, består holdet af to andre eks-Google medarbejdere, Russel Power og Louis Monier.

Mens Russel Power var en af Anne Pattersons kolleger hos Google, har Louis Monier dybdegående erfaring fra flere firmaer. Før Google var mere end bare et idealistisk garageprojekt, var Louis Monier CTO for søgemaskinen AltaVista. Senere var Louis Monier med til at udvikle Ebays søgeteknologi.

Ideen med Cuil er at fokusere på indholdet af hjemmesiderne, og levere kontekst-relevante nøgleord og forslag, efterhånden som man søger.

Mere layout-orienteret
Søgeresultaterne vises i et layout, som nærmere ligner et magasin, end klassiske søgeresultater. Blandt andet er resultaterne gerne suppleret med et billede, og der præsenteres kategorier på flere forskellige måder.

"Vores hold har en anden tilgang til søgning. Ved at bruge vores ekspertise indenfor søgearkitektur og relevans-metoder, har vi bygget en mere effektiv søgemaskine på fra bunden. Internettet er vokset, og vi mener at det er på tide, at søgning følger med," udtaler Anne Patterson i en pressemeddelelse fra Cuil.

Indtil videre er den danske funktionalitet begrænset, alt efter hvad man leder efter.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.