Iværksættere vil udkonkurrere Google

En ny slags søgemaskine skal ændre måden vi søger på, og prioritere kontekst højere. Bagmændene kommer selv fra Google, og har klare ideer til hvordan søgning skal være bedre.

Man skulle ikke tro det kunne lade sig gøre, men den nye søgemaskine Cuil påstår at have over 120 milliarder hjemmesider i indekset. Mange vil måske mene, at der bare er tale om overdrivelse og PR-stunt, men folkene bag er ikke hvem som helst i branchen.

I 2004 solgte Anne Patterson sin søgeteknologi, kaldet Recall, til Google, og arbejdede efterfølgende hos Google. Men hun var ikke helt tilfreds med firmaets filosofi og opførsel, og derfor forlod hun foretagendet i 2006, for at starte forfra og lave sin egen søgemaskine, Cuil.

Tunge drenge
Folkene bag Cuil, som udtales "cool," er ikke hvem som helst indenfor søgemaskine-teknologi. Sammen med Anne Pattersons mand, Tom Costello, som udviklede søgemaskinen Xift i 1990'erne, og senere en analyse-motor for IBM, består holdet af to andre eks-Google medarbejdere, Russel Power og Louis Monier.

Mens Russel Power var en af Anne Pattersons kolleger hos Google, har Louis Monier dybdegående erfaring fra flere firmaer. Før Google var mere end bare et idealistisk garageprojekt, var Louis Monier CTO for søgemaskinen AltaVista. Senere var Louis Monier med til at udvikle Ebays søgeteknologi.

Ideen med Cuil er at fokusere på indholdet af hjemmesiderne, og levere kontekst-relevante nøgleord og forslag, efterhånden som man søger.

Mere layout-orienteret
Søgeresultaterne vises i et layout, som nærmere ligner et magasin, end klassiske søgeresultater. Blandt andet er resultaterne gerne suppleret med et billede, og der præsenteres kategorier på flere forskellige måder.

"Vores hold har en anden tilgang til søgning. Ved at bruge vores ekspertise indenfor søgearkitektur og relevans-metoder, har vi bygget en mere effektiv søgemaskine på fra bunden. Internettet er vokset, og vi mener at det er på tide, at søgning følger med," udtaler Anne Patterson i en pressemeddelelse fra Cuil.

Indtil videre er den danske funktionalitet begrænset, alt efter hvad man leder efter.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.