Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Analyse: Disse it-selskaber rammer bunden

Adskillige danske it-firmaer har skrabet bunden det seneste år. Se listen over de selskaber, der er gået massivt tilbage på omsætningssiden.

Skær fire kroner ud af en omsætning på fem kroner.

Den barske virkelighed har flere danske it-firmaer måtte igennem i det forløbne år.

Blandt firmaerne med størst nedgang i omsætningen i Computerworlds Top 100-undersøgelse finder man et firma, hvis direktør er dømt for momssvindel.

Også en udskældt leverandør, hvis offentlige kunder klager over selskabets elektroniske sags- og dokumenthåndterings-system, finder man på listen.

Momssvindel skidt for omsætningen

Hos Comitel, der importerer mobiltelefoner og er tilknyttet Kathrine Holding A/S, blev koncernchef Peer Kølendorfs sæde i bestyrelsen i IT-Branchen varmt.

Kan en mand med ansvaret for et firma, der svindler med momsen, repræsentere branchen?

"Jeg kan ikke leve med, at det arbejde, der er gjort for at fremme distributørudvalget anseelse gennem etiske retningslinjer, har mistet en stor del af sin værdi," lød kritikken fra direktør Jørn Rosenmeier, Rosenmeier Electronics.

Jørn Rosenmeier endte med at melde sig ud af IT-Brancheforeningen i protest, da hovedbestyrelsen valgte at blåstemple Peer Kølendorf.

Med et fald i omsætningen i dette års regnskab, er Peer Kølendorf altså ikke kommet helt fri af vindstødene fra momskarusel-sagen.

Kunder kritiserer

ESDH-leverandøren Software Innovation har også været i modvind i medierne, da flere af dets offentlige kunder har været utilfredse med selskabets leverance af elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystemer.

Tre kommuner opsagde kontrakten med selskabet og fik udbetalt erstatning.

Nu er firmaet på vej tilbage og har ryddet op i projektporteføljen.

Manden bag redningsaktionen er direktør Peter Perregaard, der på syv måneder lader til at have vendt skuden. Væksten i første kvartal 2008 var nemlig på 22 procent.

Læs: listen over de 10 firmaer med størst fald i omsætningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.