Artikel top billede

"Intetnettet skal være for hele jordens befolkning," mener Tim Berners-Lee.

WWW's opfinder: Nettet er for hele menneskeheden

Kun den udviklede del af verden har gavn af internettet, mens resten af verden er koblet af. En ny organisation under ledelse af opfinderen af WWW, Tim Berners-Lee, vil ændre på det forhold.

Internettet er designet af den udviklede verden til den udviklede verden.

Det udelukker den store del af verdens befolkning fra at få nytte og glæde af de muligheder, som internettet tilbyder.

Det skal der laves om, mener den mand, der tilskrives opfindelsen af World Wide Web, Tim Berners-Lee, som tillige er udstyret med den britiske riddertitel Sir.

Derfor har han stiftet en ny organisation under navnet World Wide Web Foundation, der har som sit erklærede formål at bringe internettet ud til hele verdens befolkning, skriver Infoworld.

Nettet skal re-designes

Designet af nettet kræver nytænkning, mener han.

Den nye organisation vil arbejde på at sikre, at nettet forbliver frit og åbent, på at udbygge nettets muligheder og stabilitet og endelig arbejde for at udstrække intetnettets muligheder til alle mennesker på jorden.

"Nettet er en fantastisk platform for innovation, men vi har en lang række udfordringer i at gøre det nyttigt for især mennesker i mindre udviklede områder," siger Tim Berners-Lee.

Internet-faderen er i forvejen leder af World Wide Web Consortium, W3C, og medansvarlig for Web Science Research Initiative, WSRI, der arbejder for at skabe fremtidens internet.

"Vi vil alle få udbytte af et internet, der omfatter flere mennesker. Web Science har det som målsætning, at nettet skal tjene menneskeheden. Standarderne i W3C er lavet, så folk med et handicap kan bruge nettet, og det er ikke særligt henvendt til mennesker med et specielt sprog, kultur eller skriveretning," siger Tim Berners-Lee.

For at få flere mennesker til at bruge nettet, fokuserer W3C i øjeblikket på de mobile løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere