"Den største udfordring er tidspresset. For hver uge, der går, bliver der klippet lidt af båndet," siger Finn Mortensen, direktør for Klimakonsortiet, der skal sørge for, at hele verden ved, at Danmark er en ledende nation inden for klimavenlige teknologier og løsninger. Foto: Torben Klint

Hele verden skal se grøn, dansk teknologi

Klima-it: Klimakonsortiet lægger de danske klimaløsninger på nettet i Google Earth-stil, så hele verden kan klikke ind og se, hvad danskerne kan - og bagefter rejse hertil.


"Markedsfør dansk erhvervslivs klimaløsninger over for hele verden på 18 måneder."

Det er i al sin uoverskuelige enkelhed missionen for Klimakonsortiet, der havde første, officielle arbejdsdag 2. juni.

I spidsen for operationen står Finn Mortensen som direktør for Klimakonsortiet, der nedlægges efter FN's klimakonference i København i december 2009.

Tiden er knap, siger han, og det er den største udfordring.

Men én ting er allerede besluttet: Danmarks klimaløsninger skal på nettet i en kombination af De Gule Sider og Google Earth, og det skal hedde EnergyMap.dk.

Klimakonsortiet vil kortlægge alle klimavenlige tiltag i landet og give hele verden mulighed for at klikke ind se de energirigtige løsninger.

Det bliver et samlet overblik over, hvad dansk erhvervsliv og videninstitutionerne kan på klimaområdet.

Hvor er der producenter af biogasanlæg, vindmøller og energistyring? Hvor er der et demonstrationsanlæg? Det skal man kunne zoome ind på og se og læse om.

Klik og rejs
Klimakonsortiet forsøger desuden at få opbakning til et projekt, ved navn Energy Tours.

Sidder der for eksempel en driftschef på et europæisk kraftværk og taster ind på EnergyMap.dk for at se, hvad Danmark kan på det område, og vil besøge os, skal der være et link til EnergyTours.dk, et rejsebureaunetværk, der tilrettelægger og afvikler udenlandske delegationers klimarelaterede besøg i Danmark.

"Så kan han lynhurtigt få etableret kontakterne og få arrangeret en rejse," forklarer Finn Mortensen.

Rejsebureauløsningen vil være med til at sikre den fælles indgang til dansk erhvervsliv, som udlandet altid har savnet, mener han.

"For hvor skal man egentlig henvende sig, hvis man ønsker at besøge Avedøreværket?" spørger han.

Alle virksomheder og institutioner får gratis plads på energikortet, der lanceres i begyndelsen af næste år, men kan mod betaling skaffe sig plads til mere information.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.