Det er i al sin uoverskuelige enkelhed missionen for Klimakonsortiet, der havde første, officielle arbejdsdag 2. juni.
I spidsen for operationen står Finn Mortensen som direktør for Klimakonsortiet, der nedlægges efter FN's klimakonference i København i december 2009.
Tiden er knap, siger han, og det er den største udfordring.
Men én ting er allerede besluttet: Danmarks klimaløsninger skal på nettet i en kombination af De Gule Sider og Google Earth, og det skal hedde EnergyMap.dk.
Klimakonsortiet vil kortlægge alle klimavenlige tiltag i landet og give hele verden mulighed for at klikke ind se de energirigtige løsninger.
Det bliver et samlet overblik over, hvad dansk erhvervsliv og videninstitutionerne kan på klimaområdet.
Hvor er der producenter af biogasanlæg, vindmøller og energistyring? Hvor er der et demonstrationsanlæg? Det skal man kunne zoome ind på og se og læse om.
Klik og rejs
Klimakonsortiet forsøger desuden at få opbakning til et projekt, ved navn Energy Tours.
Sidder der for eksempel en driftschef på et europæisk kraftværk og taster ind på EnergyMap.dk for at se, hvad Danmark kan på det område, og vil besøge os, skal der være et link til EnergyTours.dk, et rejsebureaunetværk, der tilrettelægger og afvikler udenlandske delegationers klimarelaterede besøg i Danmark.
"Så kan han lynhurtigt få etableret kontakterne og få arrangeret en rejse," forklarer Finn Mortensen.
Rejsebureauløsningen vil være med til at sikre den fælles indgang til dansk erhvervsliv, som udlandet altid har savnet, mener han.
"For hvor skal man egentlig henvende sig, hvis man ønsker at besøge Avedøreværket?" spørger han.
Alle virksomheder og institutioner får gratis plads på energikortet, der lanceres i begyndelsen af næste år, men kan mod betaling skaffe sig plads til mere information.
Artiklen fortsætter på næste side...