Artikel top billede

50 it-pionerer der har forvandlet verden

Fra integrerede kredsløb og søgealgoritmer til mobiltelefonen og world wide web. It-revolutionen er skabt af utallige teknologiske genier. Her er 50 pionerer, der ændrede it-historien. Føj dine egne bud til listen.

Gennem de sidste 50 år har it været med til til at forandre verden drastisk. I dag er det nemt at betragte en laptop, en iPod eller en laserprinter som et arbejdsværktøj eller et stykke legetøj, men de er ikke bare kommet ud af den blå luft.

De er resultatet af flere års hårdt arbejde - og i nogle tilfælde hele karrierer, der er helliget en eneste teknologi.

Vores liste over teknologi-pionerer indeholder manden, der opfandt en metode til at lagre data i bærbar form - og som næsten blev degraderet på grund af det.

Den hylder kvinden, der populariserede ordet 'bug', efter at der fløj en natsværmer ind i et computer-relæ. Og den anerkender også geniet, der muligvis har reddet moderne gaming ved at opfinde Jump Man alias Super Mario.

De forvandlede verden

På de følgende sider finder du Computerworlds amerikanske søsterblad PC Worlds bud på de 50 vigtigste mennesker i teknologiens nyere historie - de største spillere (og et par glemte helte), der har medvirket til at skabe de sidste 50 års teknologiske innovation.

It-pionerer: 1-5 (blandt andet om det integrerede kredsløb).

It-pionerer: 6-10 (blandt andet om musen).

It-pionerer: 11-15 (blandt andet om mobiltelefonen).

It-pionerer: 16-20 (blandt andet om browseren).

It-pionerer: 21-25 (blandt andet om Linux).

It-pionerer: 26-30 (blandt andet om solid state-storage).

It-pionerer: 31-35 (blandt andet om MP3-kodning).

It-pionerer: 36-40 (blandt andet om Microsoft Office).

It-pionerer: 41-45 (blandt andet om DNS).

It-pionerer: 46-50 (blandt andet om søgemaskiner).

Føj dine egne favoritter til listen
Hvis du mener, at der mangler personer på listen, eller at listen er forkert prioriteret, er du hermed opfordret til at bruge debatten til at supplere artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere