50 it-pionerer: 16-20

Tilbage til oversigten

16. Vinton Cerf
Turing Award. National Medal of Technology. Presidential Medal of Freedom. Vinton Cerf har et af de mest imponerende cv'er i teknologibranchen.

Vinton Cerfs arbejde som internet-pioner har i stor udstrækning fundet sted på universiteter og i statslige organer, og det førte i starten af 1970'erne direkte til skabelsen af ARPANet, forgængeren for nutidens internet. Vinton Cerf arbejder nu for Google.

17. Don Estridge
IBM-veteranen Don Estridge er alment kendt som "pc'ens fader", i hvert fald i dens Big Blue-inkarnation.
Don Estridge udviklede en række computersystemer og legede endda med NASA's radarudstyr.

Men han er bedst kendt for sit arbejde som leder af en medarbejderstab på bare 14 mennesker, der producerede IBM-pc'en, en 'åben' platform der kunne køre tredjeparts-software og acceptere tredjeparts-opgraderinger og er blevet standard i branchen.

Don Estridge døde i en flyulykke i 1985 og nåede aldrig at se, hvor stor succes hans opfindelse fik.

18. Michael Dell
Den originale historie om Dell Computer Corporation er så velkendt, at det er blevet en del af teknologibranchens kanon. Michael Dell grundlagde sin virksomhed, PC's Limited, i en alder af 19 år på sit kollegieværelse på University of Texas.

Til sidst droppede han ud af universitetet for at stifte Dell Computer, som voksede med en utrolig hastighed op igennem 1990'erne.

Michael Dells markedsføringsfilosofi vendte op og ned på branchen: I stedet for at tilbyde forudbestemte konfigurationer kunne Dells computere skræddersys efter den enkelte kundes behov. Inden længe fulgte næsten alle andre pc-producenter trop - eller gik nedenom og hjem.

19. Alan Kay
Alan Kay gør krav på mindst to banebrydende nyskabelser. Først HP's originale Dynabook, en af de første brugbare bærbare. Alan Kays mål var at udvikle en laptop, der ikke vejede over to pund.

Målet er endnu ikke nået, men Alan Kays bidrag til software - blandt andet ideen om objektorienteret programmering og flere overlappende vinduer i en grafisk brugerflade (GUI) - rangerer som afgørende milepæle inden for computing.

20. Marc Andreessen
Browseren Mosaic Web, der er opfundet af Marc Andreessen, virker måske gammeldags nu, men dele af Mosaics kode er stadig standardkomponenter i softwaren i de fleste af nutidens kommercielle browsere.

Mange af Marc Andreessens andre bidrag vil uden tvivl efterlade en lignende arv: Netscape, virksomheden han grundlagde, startede manien med teknologiaktier i 1990'erne, og hans hjemmeside Ning stiger stadig i popularitet som en butik, hvor alle kan opbygge et emneorienteret socialt netværk. Han tager sig endda tid til at blogge om det regelmæssigt.

Tilbage til oversigten

Foto: 16. IDG News Service. 17. IBM. 18. Torben Klint. 19. Wikimedia Commons. 20. Network World (US).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere