Artikel top billede

IBM's softwarechef, Steve Mills, tror og håber på et gennembrud for data mangement i større virksomheder.

IBM: Business intelligence er finanskrisens kattelem

Troværdige informationer er virksomhedernes vigtigste våben til at klemme kontante gevinster ud deres ressourcer midt i en global finanskrise, lyder det fra IBM.

10 cyborgs og knap 7.000 deltagere var i går samlet i Las Vegas-hotellet Mandalay Bays konferencecenter for at tage hul på IBM's information on demand-konference.

Den halve snes cyborgs dansede psykedelisk, mens tilskuerne blev underholdt af Hollywood-komikeren Martin Short og hans bidende kommentarer om Sarah Palins rolle i den amerikanske præsidentkampagne.

Han fik varmet konferencecentret op i en grad, så det mindede mere om rammerne omkring et boksestævne end stedet for en it-konference.

I det blå - og eneste - ringhjørne stod Big Blue personificeret af selskabets softwarechef Steve Mills klar til at forsvare sine 75 opkøb af softwareselskaber for omkring 150 milliarder kroner siden 2001.

Under overskriften 'Åbn dine informationers forretningsværdi', havde han ingen større produktlanceringer i næverne, men Steve Mills ville hellere end gerne understrege, at efter flere glorværdige æraer i it-alderen, er teknologien for alvor moden til at optimere virksomhedernes forretningsprocesser.

I IBM's optik skal det ske ved at indsamle information om forretningen, analysere informationen og agere kompetent i markedet ud fra troværdige analyser.

"Midt i en finanskrise bliver der ikke brugt penge på investeringer, med mindre du relativt hurtigt kan bevise, at der kommer et positivt økonomisk resultat ud af det. Derfor er forretningsoptimering ved hjælp af it mere essentielt end nogensinde," sagde IBM's softwarechef.

Derefter viste IBM eksempler på, at mange selskaber svigter sine egne forretningsressourcer.

Blandt andet fortaltes historier fra henholdsvis rederi- og fødevaremarkedet, hvor op mod 20 procent af alle containere sejler uden fragt og 50 procent af alle fødevarer i vesten bliver smidt ud på grund af dårlig planlægning.

Størrelsen, gørelsen og hastigheden

Steve Mills pegede selv på, at automatisering af eksempelvis ERP-applikationer, grundig informationsindsamling og struktureret data-storage er kerneområder, hvorpå forretningsoptimeringen kan blive en realitet.

"Og så handler information on demand ikke kun om kvantitet og kvalitet af data-informationerne, men også om her-og-nu svar på en kompleks virkelighed, så virksomhedsledere kan vide hvilke områder, der skal sættes ind på med det samme," sagde han på den efterfølgende pressekonference.

Hård konkurrence om BI-markedet

IBM har derfor i de seneste tre år brugt 33.000 medarbejdere og omkring 35 milliarder kroner på at virkeliggøre information on demand-strategien.

I de tre år har IBM hentet 10.000 nye kunder og 2.000 samarbejdspartnere og lancerede i sidste måned et hav af opdaterede storage-produkter.

De mange nye kunder er kommet i folden ved, at IBM har integreret selskabets infrastruktur og storage-løsninger med heftige opkøb af blandt andet Unicorns content management software og ikke mindst BI-selskabet Cognos, der sidste år blev erhvervet for den nette sum af 26 milliarder kroner.

BI summer af vækst

Over for pressens udsendte forklarede Steve Mills, at netop Cognos er et af de vigtigste tandhjul for at få IBM's information on demand-strategi til at køre som en velsmurt maskine.

På årets information on demand-konference havde IBM syv BI-løsninger rettet mod finans- og sundhedsmarkedet, hvor blandt andet Cognos-væktøjerne har sat sine tydelige spor.

Noget tyder da også på, at IBM har set rigtigt, da selskabet købte Cognos. For analysehuset IDC vurderede sidste år, at BI-markedet vokser mere end 10 procent hurtigere end det generelle software-marked.

Men mens IBM kan lune sig med Cognos-købet, bliver selskabet pustet i nakken af software-selskaberne SAP og Oracle, der sidste år rustede sig til BI-kampen.

SAP spenderede 36 milliarder på Business Objects mens Oracle købte Hyperion for 19 milliarder, hvor det i lighed med IBM's information on demand strategi er altafgørende at få indsamlet og knust data til at træffe beslutningsprocesser med rettidig omhu for at klemme alle ressourcer ud af kundernes forretninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere