Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Gymnasieelever tester eksamens-surf

Det er blevet for svært for gymnasieskolerne at forhindre eleverne i at gå på nettet under eksamen. Ny digital prøveform giver elever lov til eksamens-surf.

Undervisningsministeriet tester i disse uger en ny digital eksamensform, som giver studerende ved landets gymnasier lov til at bruge internettet som redskab under eksamen.

Forsøget gør op med den hidtidige form, som enten er foregået ved hjælp af en cd-rom på en computer uden internet eller i den traditionelle papirform.

Det fortæller Steen Lassen, som er studielektor i Undervisningsministeriet og ansvarlig for de digitale prøveeksamener.

Imidlertid gør trådløst internet og bærbare computere det svært for skolerne at kontrollere eleverne under eksamen.

"Det begynder, at blive vanskeligt at sikre, at der ikke er adgang til nettet på noget tidspunkt. Derfor prøver vi en eksamensform, hvor vi fra starten ved, at der er adgang til nettet," siger Steen Lassen.

Adgang til nettet uden kommunikation

Udfordringen er imidlertid at undgå, at eleverne snyder til eksamen ved at kommunikere via nettet. Ligesom ved de gode gamle eksamener i gymnastiksalen er snak med andre elever nemlig strengt forbudt under eksaminationen.

Mens toiletbesøg og sindige kodesystemer tidligere var den eneste mulighed for snyd, byder internet, trådløse netværk og medbragte computere på et utal af kommunikationsformer, som udfordrer censorernes fulde kontrol med de terpende eksaminander.

"Man må stadig ikke kommunikere. Det er stadigvæk i kategorien snyd, siger Steen Lassen.

Overvågning skal forhindre snyd

Hvordan det rent faktisk skal lade sig gøre at forhindre elevernes brug af Messenger, Facebook og Myspace under eksamen er endnu ikke besluttet, fortæller Steen Lassen.

"Men der kan for eksempel være tale om en log," siger studielektoren.

På den måde logger skolen, præcis hvilke hjemmesider og ip-adresser elevens computer har besøgt under eksamen.

Loggen kan eksempelvis suppleres med en stikprøvekontrol, hvor eleverne informeres om, at fem tilfældige i klassen logges, og at det hemmeligholdte resultat afleveres til censor. Bliver eleverne snuppet, skal de til eksamen et år senere, forklarer Steen Lassen.

Forsøg frem til 2010

Derfor tester omkring 60 klasser i disse uger den såkaldte 'digitale eksamen med adgang til internettet', som skal vise, om Undervisningsministeriet skal gå videre med projektet.

Giver prøverne et godt udfald, er det meningen at de 60 klasser i 2010 skal til en digital studentereksamen i en række fag.

Undervisningsministeriet gennemfører frem til 2010 to halvårlige digitale eksaminer med internetadgang. Her justeres længden og indholdet af eksaminerne, mens de tekniske løsninger til at forhindre snyd afprøves i slutningen af processen.

Indtil videre skal elevernes besvarelser af de digitale prøveeksaminer dog stadig printes ud på papir. Men tanken er, at hele processen omkring gymnasiale eksaminer fra 2010 skal være fuldt digitaliserede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere