Artikel top billede

Datatab hos Facebook vækker bekymring

Den sociale netværks-gigant Facebook har mistet en del data på brugernes indstillinger. Uskydigt tab, men meget bekymrende, mener sikkerhedsmand.

De Facebook-brugere, der har sagt ja til at modtage 'notifikationer' fra den sociale netværkstjeneste på e-mail, har fået en ganske interesssant mail, hvor de bedes indstille deres meddelelses-opsætninger igen.

"Desværre er de instillinger, der kontrollerer, hvilke e-mail-meddelelser, der bliver sendt, gået tabt. Vi beklager ulejligheden," stod der ifølge Internetnews.com i e-mailen fra Facebook.

Det får flere bloggere, blandt andre Graham Cluley, senior technologi-konsulent hos sikkerhedsfirmaet Sophos, til at fare til tasterne.

"På en eller anden måde har en eller anden hos Facebook været i stand til at miste brugerinstillinger, der kontrollerer, hvornår de skal modtage en e-mail."

Graham Cluley skriver, at selvom data-tabet måske umiddelbart kan virke uskyldigt og for eksempel ikke kan sammenlignes med tabte kreditkort-informationer, så er det alligvel pinligt for Facebook.

"For de mistede rent faktisk informationer. Permanent. Hvilket betyder, at en software-udvikler på deres hold må have ødelagt eller overskrevet informationer i databasen ved et uheld, så det ikke kunne repareres."

Til Internetnews.com siger Charles King fra analysefirmaet Pund-IT, at hvis noget lignende var sket i en virksomhed som Wal-Mart, havde det kostet hoveder, sådan at miste kundernes data.

Bør Facebook kulegraves?

Herhjemme opfordrede Forbrugerrådet tidligere på året Datatilsynet til kulegrave Facebooks håndtering og brug af brugernes indhold.

Det afviste Datatilsynet dog.

"Datatilsynet finder ikke anledning til på nuværende tidspunkt at rejse en egen drift-sag over for Facebook," skrev Datatilsynet fredag 10. oktober i et brev til Forbrugerrådet som begrundelse.

Forbrugerrådet holder dog fast i, at det er nødvendigt at holde Facebooks data-hånterning i en kort snor, når omkring en million danskere anvender det sociale netværk.

"Jeg synes, det er ærgerligt, at der er forbrugere, der skal brænde fingrene, før Datatilsynet griber ind. Det er jo netop det, vi ønsker at forhindre," sagde Anette Høyrup, som er jurist i Forbrugerrådet, for nylig til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere