Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Eksperter står i kø for at kulegrave KPMG

Revisorer og advokater kulegraver KPMG's rolle i IT Factory-skandalen. Det er både kurator og kreditorer, der sender eksperterne i marken mod Stein Baggers revisor.

I de seneste år har revisorhuset KPMG blåstemplet regnskaber fra IT Factory, men regnskaberne viste sig at tegne et mildt sagt uklart billede af virksomhedens reelle økonomi.

For bag de regnskabstal, der viste et overskud på 161 millioner før skat og en bruttoomsætning på 846 millioner kroner i 2007, viste sig at være et selskab, der havde en værdi tæt på nul kroner.

Nu er et større hold af revisorer og advokater ved at kulegrave KPMG's rolle i sagen.

I kulegravningen skal det frem i lyset, om revisorhuset kan gøres ansvarligt for eventuelt ikke at have gjort sit arbejde grundigt nok.

Alt har været varm luft

Advokat Jan Bech fra LETT repræsenterer indenlandske og udenlandske kreditorer, der har et stort to-cifret millionbeløb ude at svømme.

Han regner ikke med, at pengene kan hentes hjem igen, men vil selvfølgelig forsøge.

"Angiveligt har alt jo været varm luft," siger han.

I stedet bliver en vigtig opgave at kigge på, om andre kan gøres ansvarlige for tabet - om nogen har forsømt deres lovpligtige ansvar og opgaver.

"Vi vil kigge på bestyrelsens rolle og KPMG's rolle," siger Jan Bech.

Det er blandt andet spørgsmål om, hvem der har vidst hvad hvornår, der skal afklares. Jan Bech oplyser, at man lige nu indhenter informationer og håber, at Stein Bagger måske kan kaste lidt lys over det, nu da han er kommet til Danmark.

Kurator hyrer advokat-hold

Også kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten har sendt eksterne eksperter i byen for at tjekke KPMG, skriver Børsen.

Her hjælper "en håndfuld" eksperter fra det internationale revisionsselskab Grant Thorntons danske afdeling med arbejdet.

"Grant Thornton er hyret af mig til den civilretlige del, det vil sige til at se på det ledelsesmæssige aspekt - om revisorer eller bestyrelsen har handlet ansvarspådragende," siger Boris Frederiksen til Børsen.

Her vil eksperterne også forsøge at følge pengestrømmene.

KPMG: Vi har gjort det godt nok
Gentagne gange har KPMG været ude og sige, at man har gjort arbejdet godt nok.

Blandt andet da Bagmandspolitiet anmodede om at få alle KPMG's papirer i sagen udleveret.

Dengang sagde administrerende direktør Stig Due, at selskabet ingen mistanke havde til medarbejderne og "vi føler os bedraget ligesom mange andre i denne sag."

Tidligere har KPMG da også udtrykt chok over svindlen.

Siden er det kommet frem, at revisorer fra selskabet skulle forsvare IT Factorys regnskab over for tre journalister, inden skandalen brød ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere