Artikel top billede

Studerende opfordrer israelske borgere til at downloade og gribe DDoS-våbene i krigen på Gaza-striben. Skærmdump CSIS Group.

Cyberkrigen raser i Gaza

Bølger af DDoS-angreb skyller ind over israelske hjemmesider. Nu står israelerne klar til modangreb med et DDoS-værktøj, som civile kan være med til at sprede.

Blot få dage efter israelske tropper igangsatte landkrigen i Gaza-striben, oplyser sikkerhedsfirmaet CSIS Group om en gruppe af heftige hackerangreb rettet mod israelske websites.

Det budskab understøtter, hvad forsker Gary Warner fra Alabama Universitetet kunne berette om i fredags angående den digitale fejde i Mellemøsten.

Tusindvis af jødiske hjemmesider er blevet lukket eller vandaliseret med defacements, og der bliver optrappet på cyberfronten som i den fysiske virkelighed.

CSIS oplyser, at der på den ene side er muslimske hackergrupper - hovedsageligt fra Tyrkiet - der støtter befolkningen i Gaza. På den anden side står israelerne - primært israelere uden for Israel - der er klar til at svare igen på et stadigt stigende antal DDoS-angreb, der giver sig udslag i lukkede hjemmesider på det israelske toplevel-domæne.

DDoS-angeb mod danske hjemmesider var meget udbredt herhjemme under Muhammed-krisen for tre år siden.

Lav dit eget DDoS-angreb

På en hjemmeside, tilsyneladende oprettet af israelske studerende, bliver læserne opfordret til at downloade DDoS-værktøjet PatriotInstaller.exe.

Via en BOTnet-server kan programmet benyttes til at lukke hjemmesider tilhørende sympatisører af den politiske og militære palæstinensiske organisation Hamas.

Ifølge CSIS er PatriotInstaller.exe blevet hentet flere end 7.000 gange.

En anden israelsk hjemmeside gør det nemt at bestille pizza til de krigsplagede landsmænd.

"En anden side af cyberkrig vi ikke har set tidligere," lyder det fra CSIS Group.

Styrket indsats mod cyberkrig

Cyberangreb er blevet en stadig mere almindelig del af konflikter rundt om i verden.

For nylig beskyldte Estland Rusland for at stå bag et angreb.

Indien har ligeledes beskyldt Kina for at stå bag et netangreb, ligesom der har været en del omtale af Kinas indsats på cyberkrigs-området.

Netop derfor har NATO valgt at styrke sin indsats på området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere