Artikel top billede

Kritisk Adobe-hul lukkes først til marts

Den meget kritiske 0-dags sårbarhed, der i øjeblikket plager Adobe, bliver først lukket i næste måned.

Adobe Acrobat Reader og Adobe Reader version 8 og 9 er udsat for angreb via en 0-dags sårbarhed, der er kategoriseret som meget kritisk.

I forbindelse med angrebene er der gjort brug af en hidtil ukendt sårbarhed i Adobes programmer, som ved åbning af et medfølgende pdf-dokument aktiverer skadelig kode på systemet.

Adobe vil først 11. marts komme med en rettelse til Adobe Reader 9 og Acrobat Reader 9 i form af en sikkerhedsopdatering.

Opdateringer til tidligere versioner af programmerne bliver frigivet umiddelbart efter.

Luk for JavaScript

Den meget kritiske sårbarhed i Reader og Acrobat Reader kan misbruges af hackere.

Hullet kan føre til afvikling af ondsindet kode, der kan give hackeren samme rettigheder som systemets bruger.

Da der ikke kommer en løsning på problemet før i næste måned, anbefaler sikkerhedsfirmaet CSIS, at man deaktiverer JavaScript-funktionen i de to applikationer, uanset om man benytter version 8 eller 9 på Windows, Mac OS X eller Linux.

Ved at lukke for JavaScript kan den skadelige kode ikke afvikles.

"Sårbarheden er højkritisk, og problemet bliver langt fra mindre af, at tekniske detaljer nu er lækket, og at Adobe, som er ansvarlig for Adobe Reader og Acrobat-produkterne, endnu ikke har udgivet en sikkerhedsopdatering, der lukket hullet," lyder det fra CSIS.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at de to Adobe-produkter har dette problem.

"Faktisk har tilsvarende sårbarheder været der tidligere, og der findes automatiserede koder i flere såkaldte exploit kits som El Fiesta, Firepack og Neoploit," forklarer sikkerhedsfirmaet.

Exploit kits er hacker-programmer, der udnytter svagheder i blandt andet Adobes applikationer.

Exploit kits bliver løbende opdateret, så hackere hele tiden kan udnytte nye svagheder efterhånden som de gamle bliver lukket.

En række antivirus-producenter har tilføjet beskyttelse mod den del af koden, der udløser sårbarheden, men det er relativt simpelt at omskrive denne kode og derved omgå beskyttelsen, siger CSIS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere