Kritisk Adobe-hul lukkes først til marts

Den meget kritiske 0-dags sårbarhed, der i øjeblikket plager Adobe, bliver først lukket i næste måned.

Adobe Acrobat Reader og Adobe Reader version 8 og 9 er udsat for angreb via en 0-dags sårbarhed, der er kategoriseret som meget kritisk.

I forbindelse med angrebene er der gjort brug af en hidtil ukendt sårbarhed i Adobes programmer, som ved åbning af et medfølgende pdf-dokument aktiverer skadelig kode på systemet.

Adobe vil først 11. marts komme med en rettelse til Adobe Reader 9 og Acrobat Reader 9 i form af en sikkerhedsopdatering.

Opdateringer til tidligere versioner af programmerne bliver frigivet umiddelbart efter.

Luk for JavaScript
Den meget kritiske sårbarhed i Reader og Acrobat Reader kan misbruges af hackere.

Hullet kan føre til afvikling af ondsindet kode, der kan give hackeren samme rettigheder som systemets bruger.

Da der ikke kommer en løsning på problemet før i næste måned, anbefaler sikkerhedsfirmaet CSIS, at man deaktiverer JavaScript-funktionen i de to applikationer, uanset om man benytter version 8 eller 9 på Windows, Mac OS X eller Linux.

Ved at lukke for JavaScript kan den skadelige kode ikke afvikles.

"Sårbarheden er højkritisk, og problemet bliver langt fra mindre af, at tekniske detaljer nu er lækket, og at Adobe, som er ansvarlig for Adobe Reader og Acrobat-produkterne, endnu ikke har udgivet en sikkerhedsopdatering, der lukket hullet," lyder det fra CSIS.

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, at de to Adobe-produkter har dette problem.

"Faktisk har tilsvarende sårbarheder været der tidligere, og der findes automatiserede koder i flere såkaldte exploit kits som El Fiesta, Firepack og Neoploit," forklarer sikkerhedsfirmaet.

Exploit kits er hacker-programmer, der udnytter svagheder i blandt andet Adobes applikationer.

Exploit kits bliver løbende opdateret, så hackere hele tiden kan udnytte nye svagheder efterhånden som de gamle bliver lukket.

En række antivirus-producenter har tilføjet beskyttelse mod den del af koden, der udløser sårbarheden, men det er relativt simpelt at omskrive denne kode og derved omgå beskyttelsen, siger CSIS.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.