Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Få adgang til musik på nettet uden moralske skrupler

Klumme: Musikken spiller en stadig større rolle i udbredelsen af nye digitale tjenester verden over. Det var det helt klare budskab ved MIDEM i Cannes, hvor musikbranchen havde sat hinanden stævne.

MIDEM er verdens største handelsmesse for musik­industrien.

Til MIDEM samles musikere, forretningsfolk, kulturelle strategiplanlæggere og musikjournalister fra ­hele verden.

Målet med MIDEM er at danne et forum for forretningssamtaler, diskussion af politiske og juridiske spørgsmål, samt fremvise og diskutere nye artister, ­musikalske trends og musikrelaterede produkter.

Hvor de foregående MIDEM har handlet om, hvad der i højere grad var ret end rimeligt, var dette MIDEM et for­soningens MIDEM, hvor musikbranchen rakte hånden frem imod især de nye digitale tjenester i håbet om at ­kunne finde fælles fodslag.

Fokus var derfor rettet imod nye forretningsmodeller og ikke mindst mod, hvordan man kunne bruge og udnytte de sociale tjenester i ­musikkens favør frem for at bekrige dem.

Verdens øjne rettet mod Danmark

I forhold til nye forretningsmodeller havde hele verden denne gang rettet øjnene imod Danmark, og der var ikke en session, uden at aftalen med TDC om Play blev nævnt som skoleeksemplet på, hvordan teknologi og indhold kunne mødes til fælles bedste.

Danmark er med TDC's løsning kommet på verdenskortet i musikverdenen, og vi er ikke længere kun ­hovedstaden i Stockholm, men en nation, der laver innova­tive løsninger hvor produkt, kundebehov, forretnings­modeller og ­rettigheder går op i en højere enhed.

En anden mobiltjeneste, der fik meget opmærksomhed på MIDEM, var Nokia, der benyttede MIDEM til at ­lancere sine nye musiktjeneste.

Nokia har indgået en aftale med dele af musikbranchen og kommer i Sydeuropa og nogle af de nordiske lande - dog ikke Danmark i første omgang.

Internationale tjenester som Nokia, MySpace, ­iTunes og lignende services tilbyder nu lovlige "all you can eat"-musikløsninger til ­musikbrugerne på nettet.

Adgang til musik uden moralske skrupler

Det er en kæmpe fordel for ­forbrugerne, som nu får adgang til en masse musik uden at skulle have moralske skrupler over at skulle downloade det ulovligt.

De sociale tjenester ses nu i stadig stigende grad som markedsføringskanaler, og der var flere konferencer om, hvordan man kunne udnytte koblingen imellem musikere og fans.

Kunstner-brandede kanaler eller websteder virker godt og har gjort meget godt for mange kunstnere.

Alle disse nye musiktjenester er ved at finde deres leje både de sociale tjenester og tjenester som Play, ­iTunes og LastFM.

I stil med andre indholdstjenester er de ved at finde deres plads i både mediebilledet og i vores musikforbrug.

Men lige som med andre indholdstjenester så findes der kun et par håndfulde, der har haft succes med at lave en global tjeneste, men derimod en hel underskov af små nichemedier med hvert sit speciale.

Lige sådan vil det sikkert også ske med musikbranchen.

Der vil komme en række få globale tjenester der vil kunne tilbyde adgang til en stor del af især det populære ­repertoire.

Og ved siden af det vil vi se en hel masse nye ­tjenester, der vil kunne tilbyde det anderledes og mere ­nicheprægede repertoire.

Fremtiden tegner lys for ­musikbranchen - også i Danmark.

Trine Nielsen er markedsdirektør i KODA.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere