Artikel top billede

Driftskonsulent Thomas Alsing (tv) og it-driftschef Kenneth Schultz (th) fra Matas mener, at turen til Cannes har været mere end pengene værd. Foto: Mads Elkær

Danskere forårskåde over usynlige servere i Cannes

VMwares produktlanceringer og propagandamaskine har gjort et stort indtryk på flere danske it-folk, der end ikke kan slippe de tekniske diskussioner, når de skal slappe af om aftenen.

Store smil og tabte hager.

Sådan kan flere danskere karakteriseres, efter virtualiseringsværten VMware i snart tre dage har pumpet dem fulde med taler, tekniske løfter og marketingsnak i konferencecentret i Cannes.

"Vi har kun set spændende ting på VMworld og er meget positivt overraskede. Især er det opløftende, at vi måske snart kan virtualisere selv vores tungeste databaser," fortæller it-driftschef Kenneth Schultz fra Matas.

Han er i forårsklædte Cannes med it-driftskonsulent Thomas Alsing, og sammen har de to været til de store hovedtaler samt en del mindre seminarer, hvor de har fået et indblik i den daglige drift af VMwares nye produkter.

Især visionerne om VMwares kommende datacenter-operativsystem vSphere får mundvigene til at pege mod den skyfrie franske himmel.

"Vi har længe gået og talt om, hvornår der kommer et samlet værktøj til at håndtere alle virtuelle maskiner i serverrummet - og det ser altså ud til at være på vej nu," siger Kenneth Schultz.

"Man kan sige meget kort, at hvis bare halvdelen er sandt, så er vi meget glade," istemmer Thomas Alsing, der allerede står storsmilende ved siden af sin kollega foran Cannes' Palais des Festivals-konferencecenter.

Ser frem mod 100 procent virtualisering

Matas har på nuværende tidspunkt 86 virtuelle servere, der kører på otte host-maskiner, mens Materialisten stadig har 23 fysiske servere i sit datacenter.

Men med VMware-nyhederne om flere management-værktøjer og hotplugs, der kan tilføre flere CPU-kræfter i et kørende virtuelt miljø, overvejer selskabets it-folk at styre hele it-infrastrukturen via virtuelle servere.

Også VMware-lanceringen af et samarbejde med Intel vedrørende klient-hypervisorere har overrasket Kenneth Schultz og Thomas Alsing, der nu vil se nærmere på løsningen.

Virtuelle desktoppe på heden

Netop VMwares satsning på virtuelle desktoppe med forbedringer på klientsiden i form af en hypervisor i Intels vPro-teknologi er noget, der har stor interesse for server manager Mikael Korsgaard Jensen fra Herning Kommune.

Fransk bar fyldt med danske teknikere

Kommunen har for små ni måneder siden søsat et pilotprojekt med 100 virtuelle desktoppe til kommunalt ansatte.

"Jeg kender en del til produkterne i forvejen, men med forbedret management og dokumentation af automatiserede virtualiseringsprocesser vil vi givetvis kunne spare en del i mandskab," siger Mikael Korsgaard Jensen.

I baren er teknik vigtigere end konkurrence

Udover at gå til et hav af tekniske demonstrationer om dagen mødes Mikael Korsgaard Jensen med knap halvdelen af de 100 VMworld-danskere fordelt på kunder, partnere og distributører på den lokale bar Chokko.

Selv om dagens oplevelser bliver skyllet behørigt ned, og der er tid til lidt fritid i franske omgivelser, kan teknikerne ikke slippe de virtuelle maskiner.

"Vi er nørder og vi taler teknik. Og så længe vi taler ren teknik, er vi ikke konkurrenter. Derimod hjælper vi hinanden, fordi vi er på samme mission med at få virtualiseringen til at spille så godt som muligt," forklarer Mikael Korsgaard Jensen.

Han er ligesom flere andre danskere genganger på Europas største virtualiseringskonference.

Bedre i år

En anden genganger er Windows-serverspecialist Allan Christiansen fra Accenture, der ikke var synderligt imponeret over VMwares første forsøg på en europæisk charmeoffensiv sidste år.

"Forventningerne har derfor ikke været så store i år, men arrangementet er allerede meget bedre end i 2008. VMware skal måske bare vænne sig til to store produktlanceringer om året," konstaterer han tørt med henvisning til, at VMware løftede en del af sløret for kommende produkter på sin helt store virtualiseringskonference i Las Vegas i september.

Allan Christiansen har især bidt mærke i, at der er kommet brugbare plugins til netværk og storage, så man kan vælge en mere VMware-rettet leverandører for at få bedre ressourceudnyttelse af VMwares ESX-servere.

Konkurrenterne rykker ind på VMware

Samtidigt vurderer han, at på trods af mange flotte visioner om en sammenstøbt helhed i datacentret rykker VMware-konkurrenterne ind på livet af vitualiseringsgiganten.

"Citrix er flere år foran VMware på virtuelle desktoppe, og Microsoft er klar til et tigerspring på servervitualisering."

"Sidste år var Microsoft tre år bagefter, og i år er det meget mindre. Med lanceringen af sin kommende Windows Server 2008 R2 til næste år vil det dreje sig om få måneders forspring, og VMware har derfor ikke råd til mange fejltrin, fordi Microsoft simpelthen har kortere fra udvikling til markedsføring," lyder Allan Christiansens vurdering.

Senest har Microsoft og Citrix-alliancen lanceret nye virtualiserings-management redskaber under navnet Citrix Essentials til både Citrix' XenServer og Microsofts Hyper-V.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere