Dommer forbyder spammer at bruge Facebook

En domsafsigelse i Californien betyder, at den dømte spammer Sanford Wallace ikke længere må bruge Facebook.

Computerworld News Service: I forsøget på at bekæmpe spam og phishing på det sociale netværk, lagde Facebook sidste uge sag an imod Sanford Wallace og to andre spammere, Adam Arzoomanian og Scott Shaw. Mandag udstedte dommer Jeremy Fogel ved retten i Californien så et tilhold til de tre, der betyder, at de ikke længere må bruge Facebook.

Facebooks juridiske rådgiver Sam O'Rourke fortæller, at Sanford Wallace fik besked om retssagen i Las Vegas.

"Han må hverken bruge vores hjemmeside eller komme i nærheden af vores fysiske hovedkvarter," tilføjer han.

"Hvis hr. Wallace vælger at blive ved med at spamme os, så kan vi nu simpelthen få udstedt en arrestordre på ham, så ja, vi synes, det er en meget vigtig afgørelse."

I rettens papirer kan man se, at Facebook mener, at de tre mænd benyttede sig af den fremgangsmåde, at de skaffede sig adgang til rigtige facebook-profiler, som de så brugte til at spamme brugerens venners profiler. Facebook giver brugerne adgang til at skrive beskeder på deres venners 'wall', og dette er, hvad spammerne gjorde.

Spam-beskederne på Facebook havde to formål - dels blev de brugt til at prøve at overtale brugere til at besøge phishing-hjemmesider, hvor man så forsøgte at lokke deres login ud af dem, og dels ledte de brugerne til forskellige kommercielle hjemmesider, som betalte spammerne for trafikken.

Facebook fortæller desuden, at Sandford Wallace brugte forskellige beskeder fyldt med stavefejl til at lokke brugerne. Det kunne for eksempel være beskeder som: "has anyone emailed youu to let you know your defauult image is diisplayed on dynafaces.com," eller "I'm not sure if you know but your pix are all over bakescream ^dot^ com->you gotta see it,"

I nogle tilfælde forsøgte Sanford Wallace at lokke brugerne til at registrere sig på de andre hjemmesider. Derefter kunne han så forsøge at logge ind på Facebook med de nye registrerings-oplysninger, velvidende at mange mennesker bruger det samme log-in igen og igen.

Nyheden om retssagen blev første gang offentliggjort i fredags på Inside Facebook, som er en hjemmeside for Facebook-udviklere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Rådet for Digital Sikkerhed vil have redesignet corona-passet: Der skal deles færre personoplysninger
Interview: Der er alt for mange unødvendige personoplysninger i danskernes coronapas lige nu, mener Rådet for Digital Sikkerhed, der har en række forslag til et redesign af appen. Forslagene kan hjælpe erhvervsdrivende med at komme over barrieren med at skulle tjekke kunders sundhedsoplysninger.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.