SAS klar med internet i flyene til næste år

Flyselskabet SAS prøver endnu engang med internet i sine fly i 2010. Denne gang skal det være en god forretning, lyder det fra Skandinaviens største flyselskab.

Hvor mange af dine Facebook-venner har skrevet "Flyver over Grønland" i deres statuslinje?

Næppe nogen.

Men det kan der blive lavet om på i 2010, når SAS går i luften med internet om bord til sine passagerer.

"Lige nu forhandler vi med flere leverandører om både teknik og priser," siger pr-ansvarlig hos SAS Anders Lindström til Computerworld.

Planen er, at SAS vil tilbyde sine business-kunder gratis internet på langdistanceruter til USA, Dubai og Asien.

På flyruter mellem europæiske lufthavne vil det derimod ikke være muligt at gå på nettet. Og på de lange ruter er det ret sikkert, at kunderne på de mere trange sæder bagerst i flyet må til lommen, hvis de ikke kan leve uden at være online i et halvt døgns tid.

"Vores business case er helt ikke skruet sammen endnu, men én ting er sikkert: Vi vil hellere vente lidt og så tilbyde passagerne et internet med høj hastighed i stedet for en lav hastighed om et par måneder," fortæller Anders Lindström.

Pillet ned før
Internet i de højere luftlag er ikke nogen ny opfindelse.

Allerede i 2001 gik Boeing ud og tilbød sin Connexion-service med hastigheder op til 20 megabit per sekund via ethernet eller en trådløs 802.11 WiFi-forbindelse.

Flere amerikanske flykæmper som Delta, American og United Airlines hoppede med på vognen, mens selskaberne trak dog entusiasmen tilbage et par måneder senere, da terrorangrebene på World Trade Center den 11. september 2001 også ramte den internationale flytrafik i det økonomiske mellemgulv.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.