Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Illustration af metoden bag Toshibas metanol-brændselsceller.

Toshibas første brændselscelle-produkt forsinkes

Toshiba udskyder sit første brændselscelle-produkt: En batterioplader, der består af DMFC-brændselsceller. Årsagen er problemer med at skaffe visse komponenter, oplyser virksomheden.

Computerworld News Service: Toshibas nye batterioplader, der udnytter direkte-metanol-brændselsceller, er en transportabel strømkilde, der kan bruges til at genoplade andre apparater i stedet for at sætte dem i en stikkontakt i væggen.

Toshibas næste brændelscelle-produkter vil være indlejrede DMFC (direct-methanol fuel cell)-brændselsceller i mobiltelefoner og bærbare computere.

I en præsentation tidligere på året oplyste president for Toshiba, Atsutoshi Nishida, at dette produkt ville blive udgivet i marts, men virksomheden siger nu, at det først udkommer senere på året.

Direkte-metanol-brændselsceller producerer elektricitet fra en kemisk reaktion mellem metanol, vand og luft. De eneste biprodukter er en lille mængde vanddamp og kuldioxid, så disse brændselsceller ses ofte som værende mere miljøvenlige energikilder end traditionelle batterier.

En anden fordel ved dem er, at de kan "genoplades" på få sekunder med en ny patron metanol.

Kun første skridt

Der er virksomheder, der har arbejdet i årevis på at udvikle DMFC-brændselsceller, der er små nok til at passe i bærbare elektroniske apparater for at erstatte de litium-ion-batterier, der bruges i dag.

Sidste år demonstrerede Toshiba en fungerende prototype på en mobiltelefon, der fik strøm af en DMFC-brændselscelle, og tidligere i år offentliggjorde virksomheden planer om at begynde at sælge DMFC-løsninger til mobiltelefoner og bærbare i regnskabsåret 2009, som løber fra april i år til marts 2010.

DMFC-batteriopladeren er første skridt mod disse produkter og vil blive brugt til at genoplade andre apparater. Men problemerne med at anskaffe visse unavngivne komponenter har forsinket lanceringen med nogle få måneder.

Toshiba afviser at afsløre hvilke komponenter, der er tale om.

På trods af forsinkelsen af batteriopladeren er virksomheden stadig fast besluttet på sin oprindelige tidsplan for DMFC-løsningerne til mobiltelefoner og bærbare.

Toshiba sigter efter et årligt salg af DMFC-apparater på 5,66 milliarder kroner i 2015.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere