Artikel top billede

Ny version af SUSE Linux Enterprise er klar

Den seneste Linux-version fra Novell giver tættere integration med Microsoft-teknologier. Mono giver .Net-understøttelse på serversiden, og Moonlight på desktoppen understøtter Silverlight.

To år efter den seneste version af Suse Linux Enterprise er Novell nu klar med den nyeste version af Suse Linux Enterprise med versionsnummeret 11.

Suse Linux Enterprise Server (SLES) er rettet mod servere, mens Suse Linux Enterprise Desktop (SLED) er beregnet til desktoppen.

Understøttelse af .Net

Novell fremhæver selv inkluderingen af Mono som en væsentlig feature i SUSE Linux Enterprise 11.

Med SUSE Linux Enterprise Mono Extension, som Novell kalder Mono-understøttelsen, kan .Net-applikationer køre på Linux-platformen.

Novell købte softwarevirksomheden Ximian i 2003 og det er Ximian, der startede udviklingen af Mono.

Hidtil har Mono kun været inkluderet i Linux community-distributioner som Novell's openSUSE og Red Hat's Fedora.

Ifølge Novell vil Mono Extension også gøre det muligt at køre .NET-applikationer på IBM System z mainframe.

Moonlight og Gnome

På desktopsiden indeholder SLED et spinoff fra Mono; Moonlight.

Moonlight-projektet går ud på at bringe Microsofts Silverlight til Linux. Moonlight vil gøre det muligt at køre Silverlight-applikationer på SUSE Linux Enterprise Desktop.

Novell holder fast ved GNOME desktop som default, men det vil være muligt at skifte til KDE desktoppen.

Høj oppetid med lave omkostninger

På serversiden fremhæver Novell blandt andet
SUSE Linux Enterprise High Availability Extension, som er et clustering-produkt, der ifølge Novell sikrer oppetid for forretningskritiske systemer, samtidigt med at omkostningerne ved en sådan High Availability-løsning holdes nede.

På virtualiseringsfronten inkluderer SLES den seneste stabile Xen hypervisor, version 3.3.

Forventer større Linux-udbredelse

Novell er meget optimistisk med hensyn til større Linux-udbredelse, hvilket blandt andet skyldes en nylig undersøgelse fra IDC, som blev sponseret af Novell.

"En nylig undersøgelse fra IDC, som blev sponseret af Novell, bekræfter at omkring 50 procent af it-ledere planlægger at øge deres anvendelse af Linux server- og desktop-teknologier i år grundet den økonomiske nedtur," siger Jeff Jaffe, CTO hos Novell.

Undersøgelsen, som Jeff Jaffe refererer til, erLinux Adoption in a Global Recession. Ifølge undersøgelsen forventer 53 procent af de adspurgte it-chefer at øge anvendelsen af Linux-servere og 48 procent at øge anvendelsen af Linux-desktoppen som en direkte følge af det økonomiske klima.

Skræddersyet OS

Novell håber også at få del i en øget udbredelse af såkaldte virtuelle appliances ved hjælp af SUSE Linux Enterprise JeOS (just enough operating system).

Virtuelle appliances er images, der indeholder en komplet prækonfigureret suite af applikation, middleware og operativsystem. Virtuelle appliances minimerer kompleksiteten ved udrulning af nye systemer.

Ved hjælp af JeOS og en værktøjssuite Suse Studio vil Novell hjælpe softwareudviklere med at pakke deres produkter som virtuelle appliances, så de kun indeholder lige præcis de dele af operativsystemet, som er nødvendige for at applikationerne kan køre.

Et skræddersyet operativsystem med andre ord.

Suse Studio er stadig i alpha-test, men forventes snart at blive frigivet som beta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere