Artikel top billede

300 brugte harddiske bugner af fortrolige oplysninger

300 tilfældigt indkøbte second hand-harddiske rummede data om nedskydning af interkontinentale missiler, digitale identiteter, sygejournaler og forretningsaftaler for 278 milliarder kroner.

Følsomme informationer om nedskydning af missiler, bank- og forretningsinformationer samt digitale identiteter var blot nogle af de data, som et forskerhold kunne gendanne fra 300 brugte harddiske.

Forsøget er et led i et femårigt forskningsprojekt, der bliver foretaget af forskere fra BT Group og en række universiteter.

Denne gang indkøbte holdet 300 brugte harddiske i England, USA, Tyskland, Frankrig og Australien. Diskene blev blandt andet indkøbt via almindelige auktionssider som eBay.

De efterfølgende analyser viste, at 34 procent af diskene stadig indeholdt personlige data, der kunne anvendes til at udsætte enkeltpersoner og virksomheder for bedrageri og identitetstyveri.

Nogle af informationerne var endda tophemmelige.

Ikke raketvidenskab

Man behøver ikke nødvendigvis at være it-ekspert for at få fat i det følsomme indhold.

"Det er ikke raketvidenskab. Vi brugte almindelige standard-værktøjer til analyserne, og jeg kender flere knægte på 14 - 15 år, der kan gøre det. fortæller professor Andrew Blyth, ekspert i Computer Forensics og lektor ved University of Glamorgan til BBC.

Strafbar uvidenhed

Han forklarer de mange løse data med uvidenhed.

"Langt størstedelen af både erhvervslivet og de private brugere har ingen anelse om det potentiale, som disse informationer har. Virksomhederne skal være klar over, at de også kan handle ulovligt ved ikke at bortskaffe denne type data korrekt, " siger han.

Ud over at finde bankdata og sygejournaler var der også mere eksotiske fund som valutahandler for knap 300 milliarder kroner samt informationer om nedskydning af interkontinentale missiler.

Missilskjold mod slyngelstater

De mest opsigtsvækkende informationer som forskerholdet fandt, var detaljer om testprocedurer for THAAD (Terminal High Altitude Area) Forsvarsministeriet jord-til-luft missilforsvarssystemet.

Disse informationer blev fundet på en harddisk købt på eBay.

De fundne data om missilsystemet er så friske, at de kan dateres til marts 2009, og de kan sammenkædes med en kontroversiel missiltest i Nordkorea.

THAAD-systemet er designet til at ødelægge langtrækkende interkontinentale missiler affyret af terrorister eller lande, som USA anser for at være "slyngelstater."

Missilsystemet er designet af firmaet Lockheed Martin, og på den samme harddisk afslørede forskerne ligeledes sikkerhedspolitikker og personlige oplysninger om firmaets medarbejdere.

En talsmand for Lockheed Martin siger til BBC, at selskabet ikke er bekendt med nogen "offentliggjorte" data i forbindelse med THAAD-programmet, og "ingen regering eller retshåndhævende organ har meddelt om sådanne tab," lyder det.

300 milliarder kroner

Forskerholdet har ligeledes fundet sikkerheds-logfiler fra en fra en ambassade i Paris og to diske, der stammer fra britiske hospitaler.

De rummer stadig patientens medicinske journaler samt følsomme og fortrolige oplysninger om medicinsk personale.

En anden disk var fra en amerikansk våbenfabrikant, og den afslørede kontonumre samt detaljer om forslag til valutahandler for 50 milliarder dollar, svarende til godt 278 milliarder danske kroner.

Herudover var der beskrivelser af en række forretningstransaktioner mellem organisationer i USA, Venezuela, Tunesien og Nigeria.

Undersøgelsen er et led i et femårigt projekt, hvor indholdet bliver offentliggjort i næste udgave af Journal of International Commercial Law and Technology (JICLT), der kommer senere i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere