Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Helge Sander klar med statsligt sikkerhedscenter

Danmark får fra i år et nyt statsligt varslingscenter til en pris på 10 millioner kroner. Formålet er at dæmme op for cyberangreb mod danskernes digitale papirdynger.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har fra regeringens side fået grønt lys til at etablere et en statslig varslingstjeneste for internettrusler - et såkaldt GovCERT, der er en forkortelse af Government Computer Emergency Response Team.

Det skriver Videnskabsministeriet i en pressemeddelelse.

"Et robust og sikkert, digitalt Danmark. Det er regeringens klare mål, og derfor har vi besluttet at etablere en statslig varslingstjeneste," lyder det fra videnskabsminister Helge Sander i pressemeddelelsen om GovCERT'et, der koster 10 millioner i etablering og drift i 2009.

Fra 2010 vil driften af GovCERT koste staten otte millioner kroner.

Reagerer hurtigt og koordineret

GovCERT skal sikre, at der i staten er overblik over trusler og sårbarheder i produkter, tjenester, net og systemer. På den baggrund skal tjenesten foretage en løbende vurdering af it-sikkerheden samt varsle myndigheder om it-sikkerhedsmæssige hændelser og trusler.

Det nye center kommer efter der i årevis har været kritik af indsatsen på netop dette område.

Beslutningen om oprettelsen af GovCERT bunder i en stigende digitalisering af danskernes dokumenter i både den private og offentlige sektor, hvilket åbner en sikkerhedsrisiko for hackerangreb og anden datakriminalitet.

Med etableringen af GovCERT vil det ifølge Videnskabsministeriet være muligt for statens forskellige instanser reagerer hurtigt og koordineret på it-angreb, selv om tjenesten i sig selv ikke ville kunne forhindre angreb.

"Det er derfor vigtigt, at der i staten tilvejebringes kapacitet, der kan indgå i bekæmpelsen af trusler mod statens informationsinfrastruktur," udtaler Helge Sander i pressemeddelelsen.

Samtidigt vil det danske GovCERT skulle arbejde koordineret med GovCERT'er i andre lande, danske internetudbydere og teleoperatører samt varslingstjenensten inden for Forsvaret og det allerede eksisterende DK-CERT.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere