Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Microsoft bekræfter stor-angreb mod IE6 og IE7

Microsoft bekræfter, at der er stor-angreb i gang mod bestemte versioner af browseren Internet Explorer. Se her, hvordan du beskytter dig mod angrebet.

Computerworld News Service: For anden gang på seks uger bekræfter Microsoft, at hackere angriber en sårbarhed i DirectX. Denne gang sker det ved at angribe browseren Internet Explorer.

Microsofts sikkerheds-team har offentliggjort en bulletin, hvori det bekræftes, at der er angreb i gang. Bulletinen indeholder desuden oplysninger om, hvem der er især skal passe på.

Sårbarheden findes i Windows' DirectShow, der er en del af DirectX.

"Brugere snydes til at navigere til farlige websites," lyder det fra Chengyun Chu fra Microsofts sikkerhedsteam i et blogindlæg.

Brugere, der kører Internet Explorer 6 eller Internet Explorer 7 på Windows XP og Windows Server 2003, skal passe ekstra meget på angrebene, lyder det fra Microsoft.

Vista, Server 2008 samt IE 8 er ikke ramt.

Sårbarhed patches

Microsoft bedyrer, at sårbarheden vil blive lukket, men vil ikke sige, om det vil ske til den næste planlagte sikkerhedsopdatering, der kommer 14. juli.

Indtil sårbarheden lukkes anbefaler Microsoft, at man sætter 45 "kill bits" i den ActiveX-kontrol, der indeholder sårbarheden.

"Vi har identificeret, at ingen af de Active X Control Objects, der bliver hostet af msvidctl.dll er beregnet til at køre i IE. Derfor anbefaler vi, at man 'kill-bit'er' alle disse controls for at beskytte sig. Bivirkningerne er minimale," lyder det fra Chengyun Chu.

Der er dog en risiko ved kill bits, fordi det betyder, at man piller ved Windows' hjertekammer.

"Hvis du anvender Registry Editor forkert, kan det føre til alvorlige problemer, som kan betyde, at du bliver nødt til at geninstallere hele styresystemet. Det er på eget ansvar," lyder det fra Microsoft.

En nemmere måde er anvende et værktøj, som Microsoft har udviklet. Det kan du downloade her.

De første rapporter om angrebet kom fra det danske sikkerhedsfirma CSIS.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Sindico Group A/S

Business Central Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere