Disse botnets hærger netop nu

Botnets og DDOS-angreb er to meget omtalte trusler mod sikkerheden på nettet. Et amerikansk firma har udarbejdet en liste over de 10 største botnets.

Tusinder og atter tusinder af pcer, som it-kriminelle med et par hurtige indtastninger på tastaturet kan bruge i angreb på hjemmesider, institutioner og sågar lande.

Det er det trusselsbillede, som oftest tegnes af de såkaldte botnets.

De består af et stort antal pc'er der alle er blevet inficeret, så it-kriminelle har kontrol over computeren, uden ejeren har den fjerneste anelse om det.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Damballa har forsøgt at få et overblik over de botnet, der hærger i USA netop nu. Tallene gælder udelukkende amerikanske pc'er.

10. Conficker

Antal inficerede maskiner: 210.000.

Også kaldet Downadup. Har tidligere hærget verden rundt, men den ramte ikke hårdt i USA.

Består af et program som henter anden ondsindet software. Tidligere blev botnettet brugt til at sælge falske antivirusprogammer. Nu ser det ud til, at botnettet kun spreder sig. Eksperter frygter dog, at det er stilhed før stormen.

9. Gammia

Antal inficerede maskiner: 230.000.

Også kendt som Gamania, Gamina, Frethog, Vaklik og Krap.
Fokuserer på at stjæle indlogningsdata fra netspil. Botnettet spreder sig gennem brug af rootkit-teknikker til at snige sig ind i systemet, og spreder sig også gennem usb-enheder. I sommeren 2008 klarede den at snige sig ombord på den internationale rumstation ISS.

8. Swizzor

Antal inficerede maskiner: 370.000.

En variant af det ondsindede program Lop, der kan hente og køre filer fra internettet på brugerens maskine, uden brugeren ved det.

Det kan dreje sig om alt fra reklameprogrammer til programmer, der giver kontrol over computeren.

7. Hamweq

Antal inficerede maskiner: 480.000.

Også kendt som IrcBrute. Ormen kopierer sig selv til systemet og alle tilkoblede enheder, og hver gang et flytbart lagermedium tilkobles kopierer den sig igen. Ormen åbner en bagdør til computeren.
Botnettet kan både bruges til at hente oplysninger fra de inficerede maskiner og til at udføre kommandoer, som for eksempel DDOS-angreb.


6. Monkif

Antal inficerede maskiner: 520.000.

Henter reklameprogrammer ned til brugerens computer, som viser reklamer, når man bruger sin browser.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.