Artikel top billede

Kinas marked for forretningssoftware i vild vækst

Det kinesiske marked for forretningssoftware breder sig fra internationale virksomheder til finanssektoren og statsejede virksomheder.

Computerworld News Service: Kinas forbrug af forretningssoftware vurderes til at vokse med en samlet årlig vækstrate (compound annual growth rate, CAGR) på 18 procent og vil således ramme 48,99 milliarder kroner i 2012 og derved blive Asien-Stillehavsregionens største, siger Springboard Research.

"Væksten i forretningssoftware i Kina drives frem af en kombination af en stærk, vedvarende økonomisk vækst og et relativt lavt tempo for adoption af software," siger Michael Barnes, der er vice president for software research hos Springboard Research.

"Selvom eksisterende software-investeringer har det med at være koncentreret i lokale afdelinger af fremmede virksomheder og i kinesiske virksomheder med et internationalt fokus, så er markedet ved at udvide sig i alle sektorer ført an af finanssektoren og statsejede store virksomheder."

System- og infrastruktur-software repræsenterede ifølge analysefirmaet næsten to tredjedele af markedet i 2008, mens den resterende del bestod af applikationssoftware.

"Infrastruktur-software repræsenterer en større del af det samlede software-forbrug i Kina sammenlignet med mere modne it-markeder i regionen. Men idet det kinesiske it-marked modnes, vil denne kløft lukkes, da projekter og budgetter går fra system- og infrastruktur til projekter med fokus på forretningssoftware," vurderer Barnes.

SCM og middleware vokser hurtigst

Supply chain management (SCM) samt indholdsstyring og samarbejdssoftware er de hurtigst voksende segmenter i kategorien applikationssoftware, mens middleware og sikkerhedssoftware fører i kategorien system- og infrastruktur-software.

"Applikationsmarkedet er stadig ret umodent i det meste af Kina. I lyset af den relativt lille installationsbase forventer vi, at vækstraterne på tværs af de fleste kategorier heriblandt ERP, SCM og CRM med mere langt vil overgå regionale gennemsnit i mindst de næste tre-fire år," bemærker Barnes.

Lokal tilstedeværelse afgørende

Springboard Research advarer globale leverandører om, at de er nødt til at være opmærksomme på de enorme misforhold, der gør sig gældende blandt kinesiske virksomheder i forhold til it-ressourcer, proces-raffinement og adoption af teknologi. Disse misforhold udgør ofte en risiko for succesen af store software-projekter.

"For software-leverandører er en lokal, direkte tilstedeværelse ofte helt afgørende for væksten på det kinesiske marked for forretningssoftware," fremhæver Bryan Wang, der er research director og country manager for Kina hos Springboard Research.

"På grund af sproglige og kulturelle spørgsmål samt forventningen om lokaliserede produkter og lokaliseret support og tjenester, er det ekstremt udfordrende at skulle operere i Kina gennem en indirekte model."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere