Artikel top billede

Europa kan tage privacy-førertrøje

Europæisk mobil-ekspertise kan skabe et kæmpe privacy-marked og sætte standarden for privacy på fremtidens internet, hed det i nøgletale på konferencen The net will not forget i København.

Netop nu har Europa en chance for at udvikle privatlivsbeskyttende teknikker og standarder, som passer til europæiske værdier og giver borgerne kontrol med egne oplysninger.

Det var hovedbudskabet fra den franske hovedtaler, Bernard Benhamou, som onsdag åbnede konferencen The net will not forget i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Bernard Benhamou har tidligere arbejdet som ministeriel rådgiver og som privacy-ekspert i FN-regi. I dag er han rådgiver i det franske forskningsministerium og underviser på franske universiteter i emner, som er relateret til internet og informationssamfund. På konferencen lod han forstå, at Frankrig er andet end three-strikes-and-your-out.

"I øjeblikket handler en af de hotteste diskussioner i Frankrig om retten til at blive glemt. At kunne være sikker på, at oplysningerne kan slettes om 10 år," siger Bernard Benhamou.

En ret, som ifølge Bernard Benhamou bliver udfordret af overgangen til fremtidens internet, også kaldet "tingenes internet", med RFID-brikker i alle former for varer, som vi omgiver os med. Radiobrikkerne vil nemlig trække brede data- og informationsspor efter os om for eksempel bøger vi læser, steder vi opholder os, fugtighed i vores arbejdslokale og en mængde andre informationer, som vil blive lagret på internettet.

"Den måde vi ser på privacy, vil ændre sig dramatisk," siger Bernard Benhamou.

"Når du er 15 år og deler oplysninger på Facebook, ved du ikke, at når du bliver 25 år, er disse billeder det første som en arbejdsgiver ser, når du søger et job," siger Bernard Benhamou.

Han fortæller, at der derfor bliver brug for at kunne kontrollere, hvor og hvornår information bliver indsamlet fra alle disse RFID-chips, som vil være overalt omkring os som stregkoder på varer, og efterhånden vil blive udstyret med sensorer, eksempelvis temperatur.

Chips, som i øjeblikket er ukrypterede, uden mulighed for at kontrollere for forbrugeren, som kan aflæses på mange meters afstand og som gør det muligt at scanne enorme mængder information på ingen tid.

Bernard Benhamou forklarer, at RFID-brikkerne blot består af en processor og en antenne. Det er ikke nødvendigt med bevægelige dele.

"De er i princippet udødelige og kan virke i flere generationer. Derfor er det nødvendigt at være sikker på, at de kan slukkes," siger Bernard Benhamou.

Han peger på, at det er en fundamental ret, at borgerne kan kontrollere disse tusinder af chips. Derfor er der brug for at stille krav til, at chippene udvikles på en måde, så dette bliver muligt.

Mobiler som vogtere

Og kontrollen med disse radiobrikker skal ifølge Bernard Benhamou ske ved hjælp af mobiltelefoner, som via det mobile internet vil kunne bruges som en slags fjernbetjening til radiobrikker på tingenes internet.

Ifølge Bernard Benhamou har ikke blot EU, men også hele det europæiske kontinent et forspring på mobilfronten i forhold til USA.

Det kan, sammen med de europæiske værdier i forhold til privacy, bruges til at udvikle de teknologier, som er nødvendige for at sikre kontrollen med radiobrikkerne, som igen vil skabe et kæmpe marked for services og dermed europæiske job.

"Det kan give en dobbelt gevinst. Ikke blot kan vi udvikle services og skabe arbejdspladser i Europa, men også forhindre, at borgerne frygter den nye teknologi på grund af de mulige følger. Tillid til privacy er nemlig hjørnestenen i udviklingen af disse teknologier," siger Bernard Benhamou.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere