Artikel top billede

Mozilla går i flæsket på Google over IE-plugin

Googles browser-plugin til Internet Explorer møder kraftig modstand fra konkurrenten Mozilla, selv om Mozilla indrømmer, at plugin'et giver webudviklere mere magt og øger hastigheden på nettet.

Microsoft får uventet støtte på teknologifronten fra browser-producenten og konkurrenten Mozilla i den evige browser-krig.

Efter Google for nyligt har annonceret sit Google Chrome Frame-plugin til Internet Explorer 8 stiller Mozilla nemlig spørgsmålstegn i det logiske ved den udvikling.

Selvom plugin'et er udviklet med henblik på at få Internet Explorer til at køre op mod 10 gange hurtigere ved at trække på Chromes egne Webkit- og JavaScript-motorer og understøtte standarder som eksempelvis HTML 5 har plugin'et ifølge Mozilla nogle utilsigtede konsekvenser.

Open source-selskabets teknologi-vicepræsident Mike Shaver lufter i et blog-indlæg sin bekymring for, at trods flere forbedringer vil Googles plugin forværre browser-oplevelsen for forbrugerne.

"Kørsel af Chrome Frame i Internet Explorer vil slukke for mange af browserens funktioner eller gøre dem mindre effektive. Disse inkluderer den private browsing-funktion, andre sikkerhedskontroller, funktioner som acceleratorer, tilføjelser på indholdsområdet og tilgængeligheds-understøttelsen," lyder det blandt andet i blog-indlægget.

Udviklerhjælp er ingen hjælp

Mike Shavers bekymring angående Chrome Frame bliver bakket op af Mozillas bestyrelesformand og selskabets tidligere topboss Mitchell Baker.

Hun kan dog godt kan se, hvorfor Google ønsker at booste Microsofts noget sløvere browser samt give webudviklere magten til at udvikle bedre weboplevelser ved eksempelvis at benytte HTML 5, som Internet Explorer ikke understøtter.

Microsoft ser stor sikkerhedsrisiko i plugin'et

"Ved første øjekast ser det ud til at være en meget brugbar løsning, som hjælper webudviklere til i at overvinde et stort og virkeligt irritationsmoment. Men et nærmere kig på sagerne afslører negative konsekvenser," konkluderer hun på sin blog.

Mitchell Baker argumenterer for sine synspunkter ved at fremhæve, at browserens brugergrænseflade og logiske platform bliver skilt ad til skade for alle internetbrugere.

"Jeg forudsiger, at de positive resultater ikke vil vare ved, hvis folk installerer plugin'et. Google Frame vil øge fragmenteringen og tabet af kontrol for de fleste af os, inklusiv webudviklere," skriver Mitchell Baker.

Skal kunne ride med på bølgen

Inden Google i dag lancerer sit storstilede kommunikations- og samarbejdsværktøj Wave bygget på HTML 5, har søgemaskinegiganten opfordret Internet Explorer-brugerne til at installere Chrome Frame-værktøjet for at få den bedst mulige oplevelse.

Ellers bør brugerne helt skifte browser, foreslår Google ifølge netavisen The Register.

Ikke overraskende har Microsoft ifølge The Register langet kraftigt ud efter Googles Internet Explorer-plugin.

"Generelle sikkerhedsspørgsmål med plugins og specifikke spørgsmål omkring Google Chrome, fordobler risikoen for malware og skadelige scripts. Det er ikke en risiko, vi vil foreslå vores venner og familier at tage," forklarer Microsoft til The Register.

Mozilla-formand Mitchell Baker er dog lidt mere klar i spyttet om, hvorfor hun fraråder installationen af Chrome Frame, som en browser i maven på Internet Explorer-familien.

"Hvis du havner på en hjemmeside, der gør brug af Chrome Frame, så er det usikkert, hvordan dine passwords, sikkerhedsindstillinger, personlige indstillinger og andre ting vil blive behandlet," skriver hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere