Artikel top billede

Ciscos administrerende direktør John Chambers har alene i oktober brugt godt 30 milliarder kroner på opkøb af Tandberg og nu Starent Networks.

Cisco køber mobil-netværk for 15 milliarder kroner

Netværksgiganten Cisco smider næsten 15 milliarder kroner i et opkøb, der skal styrke selskabets position inden for 3G og 4G. Det er det andet milliard-opkøb i denne måned.

Det kan godt være, at den globale finanskrise resulterede i et fald i nettoresultatet på næsten 24 procent i det seneste årsregnskab hos Cisco, men det hæmmer tilsyneladende ikke selskabets opkøbs-muligheder.

Tidligere på måneden købte Cisco den norske producent af videokonference-systemer, Tandberg, for godt 15 milliarder kroner, og nu har Cisco-topchef John Chambers så endnu engang for mange penge i baglommen.

Han meddeler, at Cisco køber Starent Networks, der arbejder med mobile infrastrukturer, blandt andet LTE-teknologi.

"Vi sætter stor pris på, at Starent Networks slutter sig til Cisco-holdet, og vi tror, at deres produkter og udviklings-talent vil komme til stor gavn for vores operatør-kunder, når de udbygger deres tilbud inden for mobilt internet," siger John Chambers.

Cisco betaler 35 dollars per aktie svarende til 2,9 milliarder dollars eller 15 milliarder kroner.

"Ved at kombinere Ciscos styrke inden for video og IP med Starent Networks førende løsninger til mobil infrastruktur skabes et stærkt udbud af produkter, der tilbyder en integreret arkitektur og dermed at levere store, kvalitetsmæssige multimedieoplevelser for abonnenter af 3G og 4G-netværk," lyder det fra Ashraf Dahod, administrerende direktør i Starent Networks.

Direktøren flytter med til Cisco

Ifølge meddelelsen fra de to selskaber, vil de fortsætte som individuelle selskaber, indtil handlen kan lukkes.

Det ventes, at opkøbet af Starent Networks kan afsluttes i første halvår 2010, og det er planen, at Starent Networks direktør skal lede den nye afdeling for mobil internetteknologi under Cisco.

Starent Network blev stiftet i år 2000 i Massachusetts og har i dag cirka 1000 ansatte. I det seneste årsregnskab lød omsætningen på 1,3 milliarder dollars.

Cisco blev stiftet i 1984, og i 2008 omsatte Cisco for omkring 204 milliarder kroner. Medarbejderstaben er i dag på 65,545 personer på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere