Historien om Zepto: Fra EET Nordic til bankerot

De troede, at det var muligt at komme op blandt de største. Nu er drømmen slut. Få hele historien om Zepto.

Læs alle Computerworlds artikler om Zepto Computers.

Det begyndte med en drøm næret hos stifterne af it-distributøren EET Nordic, brødrene Lasse Frost og Per Frost samt de norske brødre Tore Vedvik og Tom Vedvik og svenskeren Martin Baaz-Lindqvist, om at etablere en skandinavisk pc-producent.

De fem iværksættere scorede en pæn pose penge, da EET Nordic i 1997 blev solgt til investerings-selskabet CVC Capital for et trecifret millionbeløb.

De penge blev sat i etableringen af Zepto Computers.

I den første tid gik det strålende, og Zepto Computers kunne efter blot et par år bryste sig af massiv fremgang.

"Vi tror, at det er muligt at komme op blandt de allerstørste i løbet af nogle år," sagde Lasse Frost dengang til Computerworld.

Få overblikket over historien om Zepto, der tirsdag sluttede, da ejer Karsten Ree begærede selskabet - 'et bundløst hul' - konkurs efter selskabet havde begået en række strategiske fejl.
EET Nordic og de første drømme - eventyret tager fart

EET Nordic-stiftere bag billige bærbare
11. september 2002.

EET Nordic-stiftere sælger ud
8. november 2002.

Danskere vil sælge 28.000 bærbare om året
1. april 2004.

Billige bærbare giver danskere vind i sejlene
19. oktober 2004.

Danske Zepto: Billige bærbare til Europa
9. marts 2005.

Læs alle Computerworlds artikler om Zepto Computers.

Drømme om eventyr - og pengene vælter ind

Zepto åbner for millionsalg i Tyskland
31. oktober 2005.

Danske it-firmaer vrimler på børsen
1. maj 2006.

Top 100: Dygtigste hardwarefirmaer
27. september 2006: Zepto Computers, XponCard og GN Netcom er blevet kåret som Danmarks dygtigste hardwarefirmaer ved Computerworlds Top 100-kåringsshow, som netop nu finder sted på Marketenderiet, Lantz Headquarters i Valby.
Børsnotering springbræt for dansk pc-bygger
27. september 2006.


Børsklar Zepto sprænger First North-rekord
7. november 2006.


Kan Zepto blive Danmarks svar på Dell?
19. januar 2007.

Leder: Zeptos udfordring
19. januar 2007.

Danskere opsluger svenske Zepto
16. februar 2007.

Zepto klar til europæisk erobringstogt
20. marts 2007.

Om to år koster en bærbar 1.500 kroner i Danmark
17. august 2007.

Zepto udvikler superhurtigt trådløst netværk
6. september 2007.

Bærbare til under kr. 3000 på hylderne
25. september 2007
Læs alle Computerworlds artikler om Zepto Computers.Krisen tager til - Zepto får problemer

Zepto i uvejr: Udlandseventyr kan blive svært
13. oktober 2008: Et udlandseventyr skal hjælpe Zepto til atter at få sorte tal på bundlinjen. Det kan dog blive en svær plan at realisere, spår analytiker.

Zepto på vej mod million-underskud
17. november 2008: Finanskrisen rammer sammen med en stærkere dollar Zepto lige mellem øjnene.

Zepto i dyb krise eller på vej op igen?
3. februar 2009: Zepto er ude i et hårdt økonomisk stormvejr. Det betyder, at skuden sænkes i 14 lande, og hver fjerde ansatte ryger på livslang orlov fra firmaet, lyder en svensk vurdering. Dansk direktør afviser blankt.

Klagestorm over danske Zepto
23. februar: Pc-producenten Zepto har ved flere lejligheder undladt at reagere på henvendelser fra Forbrugerstyrelsen. En kunde fortæller om service-kaos hos Zepto.


Fyringer skal redde Zepto i 2009
31. marts 2009: Zepto forudser et stort fald i omsætningen i 2009, men omkostningsreduktionerne - derunder fyringer - i 2008 bringer selskabet i balance, vurderer direktør Lasse Frost.

Hårdtprøvede Zepto nedjusterer forventningerne
20. maj 2009: Den danske laptop- og tv-producent Zepto skruer nu ned for forventningerne til årets resultat.
Læs alle Computerworlds artikler om Zepto Computers.
Karsten Ree tager over - og trækker stikket ud

Karsten Ree overtager direktørposten i Zepto
18. august: Rigmanden Karsten Ree overtager i dag posten som administrerende direktør i Zepto, efter at stifter og nu tidligere direktør Lasse Frost har besluttet at trække sig.


Karsten Ree: Magten giver mig lyst til Zepto-projekt
19. august 2009: Investoren Karsten Ree har mod på et større engagement i Zepto, efter at han i juli overtog aktiemajoriteten i firmaet. Han er dog kun administrerende direktør for en kortere periode, understreger han.

Karsten Ree øger igen sin magt i Zepto
26. august: Rigmanden Karsten Ree har netop købt op i Zepto, og nu sidder han på 83 procent af aktiekapitalen og stemmerne i virksomheden.

Zepto-stifter: Der blev ikke smækket med døren
31. august 2009: Det var for at få mere tid til familien, at Lasse Frost stoppede som administrerende direktør i Zepto. Han afviser, at der var noget kontroversielt ved afgangen.

Derfor gik storslået dansk pc-eventyr ned i gear
4. september 2009: Interview: I flere år buldrede Zepto frem i høj fart, men i 2008 stoppede lokomotivet. Virksomheden voksede måske for hurtigt, mener stifter Lasse Frost.

Kan Karsten Ree sejle Zepto igennem stormvejret?
7. september 2009: Analytiker Anders Elbak fra IDC har svært ved få øje på en bæredygtig strategi for Zepto, mens hovedaktionær Karsten Ree tror på en sund forretning inden for to år.

Karsten Ree lukker Zepto
17. november 2009: Karsten Ree er gået konkurs med pc-fabrikken Zepto.

Ree taber millioner af kroner på bundløst Zepto-hul
18. november 2009: Karsten Ree har tabt millioner på Zepto. Se her, hvorfor han har begæret sit eget selskab konkurs.
Læs alle Computerworlds artikler om Zepto Computers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.