Forbedret IE-exploit vil snart blive udnyttet til angreb

Angrebet, som blev offentliggjort i fredags, er blevet gjort mere pålideligt.

Computerworld News Service: Hackere, der arbejder med open source-projektet Metasploit, har forbedret et zero day-angreb og dermed gjort det mere brugbart for kriminelle.

Sikkerhedseksperter har været bekymrede over fejlen, lige siden den første gang blev afsløret på Bugtrag mailing-listen i sidste uge.

Men den originale kode var upålidelig, og ingen har endnu udnyttet den til virkelige angreb.

Nem at bruge
"Omtalte Metasploit-exploit blev offentliggjort i aftes og vil være mere anvendelig mod visse angreb end det tidligere exploit," lød det fra Ben Greenbaum, som er senior research manager hos Symantec.

Symantec havde endnu ikke onsdag morgen oplevet, at angrebet er blevet brugt i internet-baserede angreb, men sikkerhedseksperter siger, at netop denne type kode kan bruges til en meget populær type angreb kaldet et 'drive by-angreb'.

Her snydes ofrene til at besøge hjemmesider, der indeholder ondsindet kode, hvorefter infektioner kan opstå på grund af den sårbare browser. Hackere placerer desuden denne type kode på hjemmesider for at sprede angreb.

I mandags udgav Microsoft en sikkerhedsvejledning, hvor man kan læse om, hvordan man slipper af med problemet, der påvirker IE version 6 og 7.

Microsofts seneste IE 8-browser er ikke sårbar på grund af den måde, IE henter visse Cascading Style Sheet (CSS)-objekter, der bruges til at skabe et standardiseret layout på hjemmesider.

Bekymrede IE-brugere kan undgå angreb ved at opgradere deres browser eller slå JavaScript fra.

Holdet bag Metasploit har brugt en teknik lånt af to kendte sikkerhedseksperter til at forbedre exploit'en, fortalte Ben Greenbaum. "Det første exploit benyttede sig af såkaldt 'heap spraying'-teknologi," tilføjede han. "De skyder med spredehagl og håber, at noget af det hænger ved."

Det seneste angreb udnytter en .net dlll hukommelses-teknik, der er udviklet af Alexander Sotirov og Marc Dowd. "Det vil være langt mere pålideligt end heap spraying-teknikken," tilføjer han. "Det er der slet ingen tvivl om."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.