Kalendertip: Sådan kører du Ubuntu på Windows

På under 10 minutter kan du komme igang med din helt egen version af den populære Linux-variant, Ubuntu. Det er risikofrit og lugter slet ikke af julenørderier. Her kan du se, hvordan du gør og få gode råd.

Hvis du spekulerer på, hvad forskellen mellem Windows og Linux egentlig er, og om Linux måske er noget for dig, så læs videre.

Her får du nemlig en vejledning til, hvordan du kvit og frit kan afprøve Linux-distributionen Ubuntu uden at ødelægge din almindelige Windows-installation.

De to systemer kan nemlig leve side om side, og det kræver ikke, at man er nørd for at afprøve Ubuntu på egen krop.

Denne metode afvikler styresystemet direkte fra en cd, hvilket betyder, at du slet ikke skal installere noget som helst, men stadig kan surfe på nettet eller prøve Ubuntus programmer.

På side to får du tips til at komme igang med Ubuntu.

Hvis du får blod på tanden og gerne vil mere i dybden med programmet, kan du installere det på harddisken, uden at det påvirker Windows,, ligesom du kan fjerne det igen. Det kan du læse om på side tre.

Sådan kommer du i gang med Ubuntu1. Hent programmet på Ubuntus webside.

2. Efter du har hentet installationsfilen på nettet, skal du brænde den over på en cd.

Husk at brænde den som en ISO-fil i dit brænderprogram. Har du ikke et brænderprogram, kan du hente en gratis udgave her.

3. Når cd'en er færdig genstartes maskinen med cd'en i drevet. I den menu, der møder dig, skal du vælge sproget Dansk og herefter Prøv Ubuntu uden at påvirke din Computer.3a. Hvis computeren starter i Windows, skal du ændre rækkefølgen af dine opstartsenheder, ellers kan du springe dette punkt over. I BIOS finder du en menu, der hedder noget med Boot, og her ændrer du indstillingerne til, at der skal bootes fra en ekstern enhed eller et cd-drev. Det er svært at være mere præcis, for hver BIOS er lidt forskellig, men der er tit beskrivelser i selve BIOS, som kan hjælpe dig på vej.

På en række bærbare er det endnu nemmere. Her behøver du ikke at stille din BIOS om, her kan du bare trykke en tast, typisk F12, for at ændre opstartsdrevet.

4. Efter et par minutter mødes du af skrivebordet i Ubuntu, og nu kan du udforske programmet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Herning Kommune kæmper med at inddrage borgerne i udviklingen af ny it: "Viljen og ordene er der, men det tager tid," siger it-chef
It i det offentlige: Det offentlige dumper, når det kommer til at inddrage brugerne i udviklingen af kommende it-løsninger, viser en undersøgelse. It-chef Poul Venø kæmper med at få det til at lykkes. "Man skal også forstå den kompleksitet, vi arbejder med i kommunerne," forklarer han.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.