Kalendertip: Sådan kører du Ubuntu på Windows

På under 10 minutter kan du komme igang med din helt egen version af den populære Linux-variant, Ubuntu. Det er risikofrit og lugter slet ikke af julenørderier. Her kan du se, hvordan du gør og få gode råd.

Hvis du spekulerer på, hvad forskellen mellem Windows og Linux egentlig er, og om Linux måske er noget for dig, så læs videre.

Her får du nemlig en vejledning til, hvordan du kvit og frit kan afprøve Linux-distributionen Ubuntu uden at ødelægge din almindelige Windows-installation.

De to systemer kan nemlig leve side om side, og det kræver ikke, at man er nørd for at afprøve Ubuntu på egen krop.

Denne metode afvikler styresystemet direkte fra en cd, hvilket betyder, at du slet ikke skal installere noget som helst, men stadig kan surfe på nettet eller prøve Ubuntus programmer.

På side to får du tips til at komme igang med Ubuntu.

Hvis du får blod på tanden og gerne vil mere i dybden med programmet, kan du installere det på harddisken, uden at det påvirker Windows,, ligesom du kan fjerne det igen. Det kan du læse om på side tre.

Sådan kommer du i gang med Ubuntu1. Hent programmet på Ubuntus webside.

2. Efter du har hentet installationsfilen på nettet, skal du brænde den over på en cd.

Husk at brænde den som en ISO-fil i dit brænderprogram. Har du ikke et brænderprogram, kan du hente en gratis udgave her.

3. Når cd'en er færdig genstartes maskinen med cd'en i drevet. I den menu, der møder dig, skal du vælge sproget Dansk og herefter Prøv Ubuntu uden at påvirke din Computer.3a. Hvis computeren starter i Windows, skal du ændre rækkefølgen af dine opstartsenheder, ellers kan du springe dette punkt over. I BIOS finder du en menu, der hedder noget med Boot, og her ændrer du indstillingerne til, at der skal bootes fra en ekstern enhed eller et cd-drev. Det er svært at være mere præcis, for hver BIOS er lidt forskellig, men der er tit beskrivelser i selve BIOS, som kan hjælpe dig på vej.

På en række bærbare er det endnu nemmere. Her behøver du ikke at stille din BIOS om, her kan du bare trykke en tast, typisk F12, for at ændre opstartsdrevet.

4. Efter et par minutter mødes du af skrivebordet i Ubuntu, og nu kan du udforske programmet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.