Kalendertip: Sådan kører du Ubuntu på Windows

På under 10 minutter kan du komme igang med din helt egen version af den populære Linux-variant, Ubuntu. Det er risikofrit og lugter slet ikke af julenørderier. Her kan du se, hvordan du gør og få gode råd.

Hvis du spekulerer på, hvad forskellen mellem Windows og Linux egentlig er, og om Linux måske er noget for dig, så læs videre.

Her får du nemlig en vejledning til, hvordan du kvit og frit kan afprøve Linux-distributionen Ubuntu uden at ødelægge din almindelige Windows-installation.

De to systemer kan nemlig leve side om side, og det kræver ikke, at man er nørd for at afprøve Ubuntu på egen krop.

Denne metode afvikler styresystemet direkte fra en cd, hvilket betyder, at du slet ikke skal installere noget som helst, men stadig kan surfe på nettet eller prøve Ubuntus programmer.

På side to får du tips til at komme igang med Ubuntu.

Hvis du får blod på tanden og gerne vil mere i dybden med programmet, kan du installere det på harddisken, uden at det påvirker Windows,, ligesom du kan fjerne det igen. Det kan du læse om på side tre.

Sådan kommer du i gang med Ubuntu1. Hent programmet på Ubuntus webside.

2. Efter du har hentet installationsfilen på nettet, skal du brænde den over på en cd.

Husk at brænde den som en ISO-fil i dit brænderprogram. Har du ikke et brænderprogram, kan du hente en gratis udgave her.

3. Når cd'en er færdig genstartes maskinen med cd'en i drevet. I den menu, der møder dig, skal du vælge sproget Dansk og herefter Prøv Ubuntu uden at påvirke din Computer.3a. Hvis computeren starter i Windows, skal du ændre rækkefølgen af dine opstartsenheder, ellers kan du springe dette punkt over. I BIOS finder du en menu, der hedder noget med Boot, og her ændrer du indstillingerne til, at der skal bootes fra en ekstern enhed eller et cd-drev. Det er svært at være mere præcis, for hver BIOS er lidt forskellig, men der er tit beskrivelser i selve BIOS, som kan hjælpe dig på vej.

På en række bærbare er det endnu nemmere. Her behøver du ikke at stille din BIOS om, her kan du bare trykke en tast, typisk F12, for at ændre opstartsdrevet.

4. Efter et par minutter mødes du af skrivebordet i Ubuntu, og nu kan du udforske programmet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.