Kalendertip: Sådan kører du Ubuntu på Windows

På under 10 minutter kan du komme igang med din helt egen version af den populære Linux-variant, Ubuntu. Det er risikofrit og lugter slet ikke af julenørderier. Her kan du se, hvordan du gør og få gode råd.

Hvis du spekulerer på, hvad forskellen mellem Windows og Linux egentlig er, og om Linux måske er noget for dig, så læs videre.

Her får du nemlig en vejledning til, hvordan du kvit og frit kan afprøve Linux-distributionen Ubuntu uden at ødelægge din almindelige Windows-installation.

De to systemer kan nemlig leve side om side, og det kræver ikke, at man er nørd for at afprøve Ubuntu på egen krop.

Denne metode afvikler styresystemet direkte fra en cd, hvilket betyder, at du slet ikke skal installere noget som helst, men stadig kan surfe på nettet eller prøve Ubuntus programmer.

På side to får du tips til at komme igang med Ubuntu.

Hvis du får blod på tanden og gerne vil mere i dybden med programmet, kan du installere det på harddisken, uden at det påvirker Windows,, ligesom du kan fjerne det igen. Det kan du læse om på side tre.

Sådan kommer du i gang med Ubuntu1. Hent programmet på Ubuntus webside.

2. Efter du har hentet installationsfilen på nettet, skal du brænde den over på en cd.

Husk at brænde den som en ISO-fil i dit brænderprogram. Har du ikke et brænderprogram, kan du hente en gratis udgave her.

3. Når cd'en er færdig genstartes maskinen med cd'en i drevet. I den menu, der møder dig, skal du vælge sproget Dansk og herefter Prøv Ubuntu uden at påvirke din Computer.3a. Hvis computeren starter i Windows, skal du ændre rækkefølgen af dine opstartsenheder, ellers kan du springe dette punkt over. I BIOS finder du en menu, der hedder noget med Boot, og her ændrer du indstillingerne til, at der skal bootes fra en ekstern enhed eller et cd-drev. Det er svært at være mere præcis, for hver BIOS er lidt forskellig, men der er tit beskrivelser i selve BIOS, som kan hjælpe dig på vej.

På en række bærbare er det endnu nemmere. Her behøver du ikke at stille din BIOS om, her kan du bare trykke en tast, typisk F12, for at ændre opstartsdrevet.

4. Efter et par minutter mødes du af skrivebordet i Ubuntu, og nu kan du udforske programmet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Seneste artiklerRSS
15:22
14:40
14:00
13:40
13:06
12:55
12:04
11:04

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.