Obama sparker bredbånd ud i bondeland

USA vil få et markant bredbåndsløft i de kommende måneder med redningsplan fra Obama. Guds eget land ligger på nuværende tidspunkt langt under Danmarks bredbåndsniveau.

Den amerikanske præsident Barack Obama vil have øget mængden af bredbåndsforbindelser i USA samt få sat fut under beskæftigelsen.

Derfor har han i dag sendt sin vicepræsident Joe Biden i byen for senere at bekendtgøre, at den amerikanske regering vil spendere godt 12 milliarder kroner over 75 dage i bredbåndsinvesteringer til de egne, hvor internettet kun er noget, man hører om på tv.

Planen er i første omgang, at Joe Biden senere i dag i Dawsonville, Geogia, vil fortælle om, at den første milliard kroner vil blive investeret i 18 bredbåndsprojekter i 17 forskellige stater.

"Bredbånd berører næsten alle aspekter af den amerikanske økønomi og giver amerikanerne hidtil usete muligheder for beskæftigelse, uddannelse, sundhed, iværksætterånd og deltagelse i samfundslivet," lyder budskabet fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Barack Obama håber samtidig, at bredbåndssatsningen vil få "titusindevis" i arbejde og dermed få skubbet gang i den vingeskudte amerikanske økonomi.

Ligger langt under Danmarks niveau
I alt vil Obama-regeringen investere omkring 36 milliarder kroner i bredbånd, som blandt andet skal gå til lån til de selskaber, der kan være med til at indfri internet-udrulningerne.

USA ligger ellers pænt med på den internationale økonomiske organisation OECD's liste over lande med den største bredbåndsudrulning.

Guds eget land er placeret på en 15. plads med sine over 81 millioner bredbåndsforbindelser. Det svarer til, at der er 26,7 bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere.

Til sammenligning ligger Danmark nummer to på OECD-listen kun overgået af Holland.

I Holland er der 38,1 forbindelser per 100 indbyggere, mens der i Danmark findes en penetrationsgrad på 37 procent. På tredjepladsen ligger Norge med 34,5 forbindelser per 100 indbyggere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.