Artikel top billede

Silicon Valley har svært ved at knække krisen

Virksomhederne i Silicon Valley har svært ved at komme på benene igen. Der mangler nytænkning og risikovillig kapital.

Silicon Valley er et sted, hvor man hele tiden genopfinder sig selv. Sådan har opfattelsen været i mange år, men en ny rapport viser, at mange af virksomhederne har svært ved at komme ud af krisen.

"Vi er stadig ikke tilbage på fødderne, og vi er ikke sikre på, at vi kan komme op og stå igen," udtaler Russell Hancock til Wall Street Journal.

Han er direktør for et samarbejde mellem Silicon Valley Network og Silicon Valley Community Foundtation, der har udarbejdet den nye rapport. De to organisationer repræsenterer både lokale virksomheder og offentlige organer.

Manglende nytænkning

Fornyelse er der brug for, hvis ikke Silicon Valleys økonomiske motor skal gå i stå. Mellem 2008 og 2009 tabte regionen 90.000 arbejdspladser ifølge undersøgelsen.

Virksomhederne i Silicon Valley har tidligere været gode til at finde nye muligheder, når de var pressede. De er gået fra at udvikle teknologi til militæret, videre til pc-relaterede produkter og derefter til internettet og anden software.

Men denne gang kniber det med at finde nye veje. Tal for innovationen viser tydelige svagheder. Antallet af patentansøgninger er faldet og den risikovillige kapital, der typisk kan hjælpe nystartede virksomheder, er styrtdykket.

Clean-tech måske vejen frem

I virksomhedernes søgen efter nye muligheder kan man måske finde svar i rapporten. Den byder nemlig ikke kun på dårlige nyheder.

Et af de steder, hvor man kan spore optimisme er indenfor grøn teknologi. Antallet af clean-tech-virksomheder og arbejdspladser er nemlig steget i løbet af det sidste år.

Læs mere

Computerworld har været på besøg i Silicon Valley og mødt danskere, der har taget det helt store spring til teknologi-stjernernes legeplads:

Mød danskeren der udlever drømmen i Silicon Valley
Nyåbnet kontor i San Francisco, masser af venture-
millioner i bagagen og bare 32 år gammel.
Mød David Helgason.


Danske teknologi-samaritter i Drømmenes Dal
Danske virksomheder med våde Silicon Valley-drømme har siden 2006 haft en allieret, der både hjælper virksomheder
til USA og hjemtager kostbar viden til Danmark.


Dansk it-udvandrer: Sådan er der i Silicon Valley
I mere end tyve år har Martin Frid-Nielsen kaldt den amerikanske it-hovedstad Silicon Valley for sit hjem. Men hvad er det helt særlige ved den nordcaliforniske dal?


Her fødes it-branchens største stjerner
Der er ikke mange steder, der har så mange teknologi-berømtheder på listen over bysbørn som Palo Alto i
Silicon Valley. Men hvorfor er de lige her?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere