Sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen fra Region Midtjylland er utilfreds med en ny rapport om sundheds-it.

Sundhedsdirektør: Rapport om sundheds-it er til grin

I en ny rapport om sundheds-it fremgår det, at Region Midtjylland kan spare et trecifret millionbeløb. Rapporten er dårligt håndværk og forkert tænkning, lyder det fra sundhedsdirektøren i regionen.

I går kunne Computerworld præsentere en endnu ikke offentliggjort rapport om sundheds-it i regionerne. Rapporten er bestilt af Finansministeriet og udarbejdet af McKinsey, og konklusionerne er opsigtsvækkende.

Blandt andet har McKinsey fundet frem til, at regionerne samlet kan spare mellem 330 til 490 millioner, og her er det Region Midtjylland, der er den helt store skurk. Regionen tegner sig for 49 til 52 procent af det samlede besparingspotentiale i regionerne.

Besparingspotentialet er udregnet ud fra, at de dyreste regioner kan komme ned på niveau med de billigste.

"Den her rapport kunne være lavet af studenter. Hvis det var os, der havde udarbejdet en så dårlig rapport, ville den aldrig være kommet videre. Det er en hovedløs rapport, der ikke hjælper os på nogen måde," udtaler sundhedsdirektør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard Pedersen.

Leif Vestergaard Pedersen mener, at der en lang række forhold, der gør McKinseys konklusioner uholdbare. Først og fremmest tror han ikke på, at de data, der er indsendt, er samlignelige.

"I Nordjylland er man kommet frem til, at man bruger fire kroner til brugersupport, mens tallet i hovedstaden er 69 kroner per indbygger. Selvom de er meget kvikke oppe i Nordjylland, så tror vi simpelthen ikke på, at det er rigtigt," vurderer han.

"I stedet skal man nok finde forklaringen i, at en del af brugersupporten er indregnet i hospitalernes drift. McKinsey har forholdt sig fuldstændig ukritisk til de tal og beregnet besparingspotentialet ud fra dem," siger han.

I rapporten fremgår det blandt andet, at Region Midtjyllands udgifter til drift af it-infrastrukturen ligger på cirka 300 kroner per indbygger. Det er tre gange så meget som i Region Nordjylland.

Hvorfor er Region Midtjylland tre gange så dyre som Region Nordjylland?

"Først vil jeg sige, at jeg ikke tror på disse tal. Jeg mener helt sikkert, at der er en forskel. Vi har jo lagt en plan om, at vores it-afdeling skal spare 45 millioner kroner over de kommende år ved at konsolidere. Så der er helt sikkert noget at hente," siger Leif Vestergaard Pedersen.

"Men det tal, McKinsey kommer frem til, hører ingen steder hjemme. Hvis vi havde outsourcet en stor del af vores drift, ville vi fremgå som de billigste. Det giver ingen mening," siger han.

Generelt har Leif Vestergaard været meget skeptisk overfor indsamlingen af data til rapporten.

"Vi blev bedt om at indsamle et utal af absurde oplysninger. Vi skulle indsende en masse økonomidata, som skulle være opdelt efter den måde, McKinsey tænker it på, og ikke på den måde, vi reelt er opdelt," fortæller han.

Fra start var der fra McKinseys side lagt op til en samarbejdsproces med regionerne for at sikre, at dataene var rigtige og sammenlignelige. Hvorfor kommer I med kritikken nu og ikke undervejs i processen?

"Vi har skam kritiseret det tidligere, men vi er kun blevet inddraget på den måde, at vi har fået lov til at komme med kritikpunkter og stille spørgsmål. Det hjælper bare ikke noget, fordi tingene ikke reelt var til diskussion. McKinsey har været argument-resistent," siger Leif Vestergaard Pedersen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Business intelligens: Tag dine data-analyser til next level

Dataanalyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme. Mød en række eksperter inden for BI, analytics og big data, og få indblik i de nyeste teknologiske muligheder samt gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.

06. februar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
Microsofts Surface Book 2 kan nu købes i Danmark - men prisen er høj
Microsofts egen hybrid-computer med et dedikeret grafikkort kan nu købes i Danmark, men særligt den store 15 tommer-model får også en høj pris.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.