Sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen fra Region Midtjylland er utilfreds med en ny rapport om sundheds-it.

Sundhedsdirektør: Rapport om sundheds-it er til grin

I en ny rapport om sundheds-it fremgår det, at Region Midtjylland kan spare et trecifret millionbeløb. Rapporten er dårligt håndværk og forkert tænkning, lyder det fra sundhedsdirektøren i regionen.

I går kunne Computerworld præsentere en endnu ikke offentliggjort rapport om sundheds-it i regionerne. Rapporten er bestilt af Finansministeriet og udarbejdet af McKinsey, og konklusionerne er opsigtsvækkende.

Blandt andet har McKinsey fundet frem til, at regionerne samlet kan spare mellem 330 til 490 millioner, og her er det Region Midtjylland, der er den helt store skurk. Regionen tegner sig for 49 til 52 procent af det samlede besparingspotentiale i regionerne.

Besparingspotentialet er udregnet ud fra, at de dyreste regioner kan komme ned på niveau med de billigste.

"Den her rapport kunne være lavet af studenter. Hvis det var os, der havde udarbejdet en så dårlig rapport, ville den aldrig være kommet videre. Det er en hovedløs rapport, der ikke hjælper os på nogen måde," udtaler sundhedsdirektør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard Pedersen.

Leif Vestergaard Pedersen mener, at der en lang række forhold, der gør McKinseys konklusioner uholdbare. Først og fremmest tror han ikke på, at de data, der er indsendt, er samlignelige.

"I Nordjylland er man kommet frem til, at man bruger fire kroner til brugersupport, mens tallet i hovedstaden er 69 kroner per indbygger. Selvom de er meget kvikke oppe i Nordjylland, så tror vi simpelthen ikke på, at det er rigtigt," vurderer han.

"I stedet skal man nok finde forklaringen i, at en del af brugersupporten er indregnet i hospitalernes drift. McKinsey har forholdt sig fuldstændig ukritisk til de tal og beregnet besparingspotentialet ud fra dem," siger han.

I rapporten fremgår det blandt andet, at Region Midtjyllands udgifter til drift af it-infrastrukturen ligger på cirka 300 kroner per indbygger. Det er tre gange så meget som i Region Nordjylland.

Hvorfor er Region Midtjylland tre gange så dyre som Region Nordjylland?

"Først vil jeg sige, at jeg ikke tror på disse tal. Jeg mener helt sikkert, at der er en forskel. Vi har jo lagt en plan om, at vores it-afdeling skal spare 45 millioner kroner over de kommende år ved at konsolidere. Så der er helt sikkert noget at hente," siger Leif Vestergaard Pedersen.

"Men det tal, McKinsey kommer frem til, hører ingen steder hjemme. Hvis vi havde outsourcet en stor del af vores drift, ville vi fremgå som de billigste. Det giver ingen mening," siger han.

Generelt har Leif Vestergaard været meget skeptisk overfor indsamlingen af data til rapporten.

"Vi blev bedt om at indsamle et utal af absurde oplysninger. Vi skulle indsende en masse økonomidata, som skulle være opdelt efter den måde, McKinsey tænker it på, og ikke på den måde, vi reelt er opdelt," fortæller han.

Fra start var der fra McKinseys side lagt op til en samarbejdsproces med regionerne for at sikre, at dataene var rigtige og sammenlignelige. Hvorfor kommer I med kritikken nu og ikke undervejs i processen?

"Vi har skam kritiseret det tidligere, men vi er kun blevet inddraget på den måde, at vi har fået lov til at komme med kritikpunkter og stille spørgsmål. Det hjælper bare ikke noget, fordi tingene ikke reelt var til diskussion. McKinsey har været argument-resistent," siger Leif Vestergaard Pedersen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt
Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.
CIO
Hackede dansk virksomhed gennem receptionisten: ”Hun var venlig og forsøgte at underholde os. Det udnyttede vi”
Et hold frustrerede sikkerhedseksperter kunne ikke hacke en dansk virksomhed. Men så fandt de ud af, at receptionistens datter kunne lide mobilspil…
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning