Regioner sabler kritisk rapport om sundheds-it ned

Sundheds-it'en i regionerne får en over snuden i ny rapport, men rapporten er fyldt med fejl og mangler, lyder det fra regionerne.

Op mod en halv milliard kroner ligger gemt i regionerne, hvis de formår at effektivisere deres sundheds-it. Det konkluderer en ny rapport fra McKinsey, som blandt andet Finansministeriet har bestilt.

Leif Vestergaard Pedersen, sundhedsdirektøren i Region Midtjylland, kritiserede i går rapporten her på Computerworld.dk, og han står ikke alene med kritikken.

Det fremgår af de høringssvar, som regionerne indsendte, inden McKinsey udfærdigede den endelige version af rapporten. En endelig version, som er dateret 5. januar i år.

"Der har både før, under og efter dataindsamlingsperioden været utallige ønsker fra regionerne om ændringer og præciseringer i spørgeskemaerne med henblik på at sikre et mere retvisende og brugbart dataindsamlingsgrundlag. Hverken metode eller spørgeskemaer har dog været til reel diskussion," skriver Region Syddanmark i sit svar.

Validering udeblev
Ifølge Region Syddanmark skulle McKinsey validere dataene i rapporten på tværs af regionerne i september sidste år.

"McKinsey skulle anvende denne periode til at vende tilbage til regionerne med henblik på rettelse af de mest åbenlyse forskelligheder i data og skøn. Dette er ikke sket," skriver den syddanske region.

I Region Sjællands bemærkninger står der ligeledes, at disse data aldrig blev valideret, og det har nogle uheldige konsekvenser for rapportens udformning og konklusioner, lyder vurderingen.

"En række misforståelser og fejl i datagrundlaget kunne være rettet op, hvis et sådant fælles review havde fundet sted," står der i dokumentet fra Region Sjælland.

Region Nordjylland fremhæver også, at det har været uheldigt, at regionens medarbejdere ikke har haft "mulighed for at validere konsulenternes antagelser og konklusioner".

Uholdbare data
Region Hovedstaden tvivler på holdbarheden af de brugte data fra rapporten.

"Der er adskillige eksempler i rapportudkastet på, at datagrundlaget er behæftet med fejl og usikkerheder," lyder det fra hovedstadsregionen.

Den region, der står dårligst i rapporten, er Region Midtjylland. Ifølge McKinsey ligger cirka halvdelen af effektiviseringspotentialet i regionerne gemt i det midtjyske. Men regionen stiller sig tvivlende over for kvaliteten af de anvendte data.

"I nogle henseende er metoderne af tvivlsom værdi i forhold til formålet, og det er overordnet Region Midtjyllands opfattelse, at de indsamlede data slet ikke kan bære McKinseys forholdsvis vidtgående konklusioner," skriver Region Midtjylland og tilføjer:

"Det hænger sammen med, at data har skullet presses ind i en overordnet struktur, som ikke hænger sammen med den regionale virkelighed."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.