Regioner sabler kritisk rapport om sundheds-it ned

Sundheds-it'en i regionerne får en over snuden i ny rapport, men rapporten er fyldt med fejl og mangler, lyder det fra regionerne.

Op mod en halv milliard kroner ligger gemt i regionerne, hvis de formår at effektivisere deres sundheds-it. Det konkluderer en ny rapport fra McKinsey, som blandt andet Finansministeriet har bestilt.

Leif Vestergaard Pedersen, sundhedsdirektøren i Region Midtjylland, kritiserede i går rapporten her på Computerworld.dk, og han står ikke alene med kritikken.

Det fremgår af de høringssvar, som regionerne indsendte, inden McKinsey udfærdigede den endelige version af rapporten. En endelig version, som er dateret 5. januar i år.

"Der har både før, under og efter dataindsamlingsperioden været utallige ønsker fra regionerne om ændringer og præciseringer i spørgeskemaerne med henblik på at sikre et mere retvisende og brugbart dataindsamlingsgrundlag. Hverken metode eller spørgeskemaer har dog været til reel diskussion," skriver Region Syddanmark i sit svar.

Validering udeblev
Ifølge Region Syddanmark skulle McKinsey validere dataene i rapporten på tværs af regionerne i september sidste år.

"McKinsey skulle anvende denne periode til at vende tilbage til regionerne med henblik på rettelse af de mest åbenlyse forskelligheder i data og skøn. Dette er ikke sket," skriver den syddanske region.

I Region Sjællands bemærkninger står der ligeledes, at disse data aldrig blev valideret, og det har nogle uheldige konsekvenser for rapportens udformning og konklusioner, lyder vurderingen.

"En række misforståelser og fejl i datagrundlaget kunne være rettet op, hvis et sådant fælles review havde fundet sted," står der i dokumentet fra Region Sjælland.

Region Nordjylland fremhæver også, at det har været uheldigt, at regionens medarbejdere ikke har haft "mulighed for at validere konsulenternes antagelser og konklusioner".

Uholdbare data
Region Hovedstaden tvivler på holdbarheden af de brugte data fra rapporten.

"Der er adskillige eksempler i rapportudkastet på, at datagrundlaget er behæftet med fejl og usikkerheder," lyder det fra hovedstadsregionen.

Den region, der står dårligst i rapporten, er Region Midtjylland. Ifølge McKinsey ligger cirka halvdelen af effektiviseringspotentialet i regionerne gemt i det midtjyske. Men regionen stiller sig tvivlende over for kvaliteten af de anvendte data.

"I nogle henseende er metoderne af tvivlsom værdi i forhold til formålet, og det er overordnet Region Midtjyllands opfattelse, at de indsamlede data slet ikke kan bære McKinseys forholdsvis vidtgående konklusioner," skriver Region Midtjylland og tilføjer:

"Det hænger sammen med, at data har skullet presses ind i en overordnet struktur, som ikke hænger sammen med den regionale virkelighed."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt
Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.
CIO
Hackede dansk virksomhed gennem receptionisten: ”Hun var venlig og forsøgte at underholde os. Det udnyttede vi”
Et hold frustrerede sikkerhedseksperter kunne ikke hacke en dansk virksomhed. Men så fandt de ud af, at receptionistens datter kunne lide mobilspil…
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning