Regioner sabler kritisk rapport om sundheds-it ned

Sundheds-it'en i regionerne får en over snuden i ny rapport, men rapporten er fyldt med fejl og mangler, lyder det fra regionerne.

Op mod en halv milliard kroner ligger gemt i regionerne, hvis de formår at effektivisere deres sundheds-it. Det konkluderer en ny rapport fra McKinsey, som blandt andet Finansministeriet har bestilt.

Leif Vestergaard Pedersen, sundhedsdirektøren i Region Midtjylland, kritiserede i går rapporten her på Computerworld.dk, og han står ikke alene med kritikken.

Det fremgår af de høringssvar, som regionerne indsendte, inden McKinsey udfærdigede den endelige version af rapporten. En endelig version, som er dateret 5. januar i år.

"Der har både før, under og efter dataindsamlingsperioden været utallige ønsker fra regionerne om ændringer og præciseringer i spørgeskemaerne med henblik på at sikre et mere retvisende og brugbart dataindsamlingsgrundlag. Hverken metode eller spørgeskemaer har dog været til reel diskussion," skriver Region Syddanmark i sit svar.

Validering udeblev
Ifølge Region Syddanmark skulle McKinsey validere dataene i rapporten på tværs af regionerne i september sidste år.

"McKinsey skulle anvende denne periode til at vende tilbage til regionerne med henblik på rettelse af de mest åbenlyse forskelligheder i data og skøn. Dette er ikke sket," skriver den syddanske region.

I Region Sjællands bemærkninger står der ligeledes, at disse data aldrig blev valideret, og det har nogle uheldige konsekvenser for rapportens udformning og konklusioner, lyder vurderingen.

"En række misforståelser og fejl i datagrundlaget kunne være rettet op, hvis et sådant fælles review havde fundet sted," står der i dokumentet fra Region Sjælland.

Region Nordjylland fremhæver også, at det har været uheldigt, at regionens medarbejdere ikke har haft "mulighed for at validere konsulenternes antagelser og konklusioner".

Uholdbare data
Region Hovedstaden tvivler på holdbarheden af de brugte data fra rapporten.

"Der er adskillige eksempler i rapportudkastet på, at datagrundlaget er behæftet med fejl og usikkerheder," lyder det fra hovedstadsregionen.

Den region, der står dårligst i rapporten, er Region Midtjylland. Ifølge McKinsey ligger cirka halvdelen af effektiviseringspotentialet i regionerne gemt i det midtjyske. Men regionen stiller sig tvivlende over for kvaliteten af de anvendte data.

"I nogle henseende er metoderne af tvivlsom værdi i forhold til formålet, og det er overordnet Region Midtjyllands opfattelse, at de indsamlede data slet ikke kan bære McKinseys forholdsvis vidtgående konklusioner," skriver Region Midtjylland og tilføjer:

"Det hænger sammen med, at data har skullet presses ind i en overordnet struktur, som ikke hænger sammen med den regionale virkelighed."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Business intelligens: Tag dine data-analyser til next level

Dataanalyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme. Mød en række eksperter inden for BI, analytics og big data, og få indblik i de nyeste teknologiske muligheder samt gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.

06. februar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
Microsofts Surface Book 2 kan nu købes i Danmark - men prisen er høj
Microsofts egen hybrid-computer med et dedikeret grafikkort kan nu købes i Danmark, men særligt den store 15 tommer-model får også en høj pris.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.