Artikel top billede

Udviklingsplatform begrænser Phone 7's succes

ComputerViews: Microsofts beslutning om kun at tillade Silverlight- og XNA-applikationer på den kommende Windows Phone 7 kan begrænse udbredelsen af Phone 7.

ComputerViews: Firefox kommer ikke i en version til Windows Phone 7.

Mozilla-organisationen, der står bag Firefox, har meddelt, at de stopper udviklingen af Firefox, fordi der ikke understøttes udvikling af programmer med native kode som c.

Microsoft har nemlig besluttet, at al udvikling på Windows Phone 7 skal være med Silverlight eller XNA Game Studio.

Det behøver ikke at være sådan.

Windows Phone 7 bygger på Windows CE 6, så der er mulighed for at anvende native kode.

Firefox-udviklerne havde baseret deres Firefox-version til Phone 7 på Windows CE. Da de ikke har mulighed for at få direkte adgang til Windows CE, beslutter de altså nu at skrinlægge Phone 7-projektet.

Da jeg var ovre på Mix10-konferencen hvor udviklingsmulighedene på Windows Phone 7 blev præsenteret, spurgte jeg flere Microsoft-repræsentanter om de ville åbne platformen op, så tredjepartsudviklere har mulighed for at anvende native kode.

Svaret var nej.

Dog var der enkelte, der sagde, at alt er muligt i fremtiden, hvilket jo er sandt, men også et meget lidt forpligtende udsagn.

Første version

Nogle af de begrænsninger, som findes på den nuværende Windows Phone 7 kan være lidt af et turn-off: Ingen copy-paste, ingen database og ingen multi-tasking.

Mange af begrænsningerne skyldes dog ifølge Microsoft, at der ikke var tid til at implementere dem.

Fredag 26. marts har jeg en artikel om udviklingen af Windows Phone 7 i den trykte udgave af Computerworld, hvor du kan læse mere om det.

Når Microsoft toget til smartphone-markedet?

De manglende features kan selvfølgelig komme, men hvis der kommer flere meldinger som Mozillas, om at Firefox ikke kommer til Phone 7, så må Microsoft enten tage sin beslutning om udviklingsplatform op til overvejelse eller indse, at de enten ikke når toget eller må nøjes med bumletoget til smartphone-markedet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere