Fem forskellige mænd med det til fælles, at de alle er nominerede til Årets CIO 2010.
Fra venstre: Christian Bentzen (GEA), Thomas Okke Frahm (Maersk Drilling), Peter Andersen (DR), Klaus Nissen (Berendsen) og Michael Moesgaard (Dong).

Årets CIO: Her er de fem bedste danske it-chefer

Det er ved at være tid til at kåre Årets CIO, og nu har juryen indsnævret feltet til fem kandidater. Her kan du læse mere om de fem nominerede.

Juryen til Årets CIO 2010 har nu skilt fårene fra bukkene og udpeget fem nominerede blandt de mange kandidater.

De nominerede kommer fra vidt forskellige virksomheder, men har det til fælles, at de står i spidsen for en it-organisation med store visioner.

De nominerede er ...

Christian Bentzen, GEA
Christian Bentzen er CIO i GEA Niro, et dansk selskab, der har været en del af det tyske GEA Group siden 1993. Her har han været med til at gøre it til en central del af forretningen.

GEA Niro udvikler, designer og markedsfører produktionsanlæg til mejeri-, bryggeri-, fødevare- og den kemiske industri.

GEA Niro har datterselskaber i flere end 40 lande, men hovedsædet ligger i Søborg, hvor der er beskæftiget ca. 500 medarbejdere.

Thomas Okke Frahm, Maersk Drilling
Mærsk Drilling er involveret i bore-aktiviteter over hele kloden og arbejder for en række olie- og gasselskaber.

Thomas Okke Frahm har blandt andet været med til at opbygge et support-system, MCservicedesk, som giver alverdens brugerne mulighed for at få it-support døgnet rundt.

Peter Andersen, DR
Peter Andersen er en del af direktionen i DR's kæmpe mediemaskine.

Han er direktør for teknologi og faciliteter og har dermed det samlede ansvar for it i den store organisation, hvor medarbejderne benytter it i stor stil.

Klaus Nissen, Berendsen
Klaus Nissen er spidsen for it-afdelingen i Berendsen.

Berendsen Textil Service udlejer, vasker og leverer arbejdstøj, linned og måtter til kunder inden for den private og offentlige sektor.

Virksomheden beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere og omsætter årligt for cirka en milliard kroner.

Michael Moesgaard, Dong Energy
Michael Moesgaard er manden, der i 2007 stod i spidsen for den it-mæssige del af fusionen mellem Dong, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA.

Han er uddannet civilingeniør fra DTU og har i mange år arbejdet som konsulent hos blandt andet Andersen Consulting, senere Accenture, før han blev it-chef i Dong i 2004.

Nu skal de måles og vejes
Juryen tager i løbet af de næste uger på besøg hos de enkelte kandidater og interviewer dem, deres chef og kolleger for at blive klogere på, hvem der skal have titlen som Årets CIO.

Sidste års vinder var Michael Steen Hansen fra Region Sjælland. Du kan læse meget mere om ham og sidste års nominering her: Årets CIO 2009
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.