Artikel top billede

Fem forskellige mænd med det til fælles, at de alle er nominerede til Årets CIO 2010.
Fra venstre: Christian Bentzen (GEA), Thomas Okke Frahm (Maersk Drilling), Peter Andersen (DR), Klaus Nissen (Berendsen) og Michael Moesgaard (Dong).

Årets CIO: Her er de fem bedste danske it-chefer

Det er ved at være tid til at kåre Årets CIO, og nu har juryen indsnævret feltet til fem kandidater. Her kan du læse mere om de fem nominerede.

Juryen til Årets CIO 2010 har nu skilt fårene fra bukkene og udpeget fem nominerede blandt de mange kandidater.

De nominerede kommer fra vidt forskellige virksomheder, men har det til fælles, at de står i spidsen for en it-organisation med store visioner.

De nominerede er ...

Christian Bentzen, GEA

Christian Bentzen er CIO i GEA Niro, et dansk selskab, der har været en del af det tyske GEA Group siden 1993. Her har han været med til at gøre it til en central del af forretningen.

GEA Niro udvikler, designer og markedsfører produktionsanlæg til mejeri-, bryggeri-, fødevare- og den kemiske industri.

GEA Niro har datterselskaber i flere end 40 lande, men hovedsædet ligger i Søborg, hvor der er beskæftiget ca. 500 medarbejdere.

Thomas Okke Frahm, Maersk Drilling

Mærsk Drilling er involveret i bore-aktiviteter over hele kloden og arbejder for en række olie- og gasselskaber.

Thomas Okke Frahm har blandt andet været med til at opbygge et support-system, MCservicedesk, som giver alverdens brugerne mulighed for at få it-support døgnet rundt.

Peter Andersen, DR

Peter Andersen er en del af direktionen i DR's kæmpe mediemaskine.

Han er direktør for teknologi og faciliteter og har dermed det samlede ansvar for it i den store organisation, hvor medarbejderne benytter it i stor stil.

Klaus Nissen, Berendsen

Klaus Nissen er spidsen for it-afdelingen i Berendsen.

Berendsen Textil Service udlejer, vasker og leverer arbejdstøj, linned og måtter til kunder inden for den private og offentlige sektor.

Virksomheden beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere og omsætter årligt for cirka en milliard kroner.

Michael Moesgaard, Dong Energy

Michael Moesgaard er manden, der i 2007 stod i spidsen for den it-mæssige del af fusionen mellem Dong, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA.

Han er uddannet civilingeniør fra DTU og har i mange år arbejdet som konsulent hos blandt andet Andersen Consulting, senere Accenture, før han blev it-chef i Dong i 2004.

Nu skal de måles og vejes

Juryen tager i løbet af de næste uger på besøg hos de enkelte kandidater og interviewer dem, deres chef og kolleger for at blive klogere på, hvem der skal have titlen som Årets CIO.

Sidste års vinder var Michael Steen Hansen fra Region Sjælland. Du kan læse meget mere om ham og sidste års nominering her: Årets CIO 2009




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere