Danmarks dygtigste CIO'er: Peter Andersen (DR), Klaus Nissen (Berendsen), Michael Moesgaard (Dong Energy),Christian Bentzen (GEA Niro) og Thomas Okke Frahm (Maersk). Foto: Mikael Rieck

Danmarks top-CIO'er: Her er vores vigtigste opgave

Årets CIO 2010: CIO'ens rolle er under forandring. Men mod det bedre. Det mener Danmarks fem bedste CIO'er. Se her, hvad de egentlig mener.

Årets CIO 2010: Forretnings-fokus og de strategiske muligheder i it bliver vigtigere og vigtigere for den dygtige CIO.

Virksomhedens øverste it-mand skal ikke længere have fokus på tekniske problemstillinger og leverandør-kontrakter, men på de strategiske og forretningsmæssige muligheder, der er i it.

Sådan lød den entydige besked fra Danmarks fem bedste CIO'er, som Computerworld i samarbejde med analysehuset IDC, Dansk IT og SAS Institute mandag havde sat i stævne til konferencen Årets CIO 2010.

Her blev Årets CIO 2010 kåret. Ham kan du læse mere om her.

For de fem it-direktører, der var med i opløbet om den prestigefyldte titel som Årets CIO 2010, er det en balancegang at stå i en position, hvor deres organisation både skal varetage en problemfri it-drift og samtidig tænke strategisk.

Dette dilemma kan du læse mere om her.

"Det absolut vigtigste for mig som CIO er at forstå og understøtte forretningen. Jeg skal ikke bruge tid indad på tekniske problemer, leverandører og lignende," sagde Michael Moesgaard, CIO i Dong Energy.

Forretningen er it
Sagens kerne er, at selve forretningen i mange virksomheder hviler på en optimal brug af it-funktionerne.

Det betyder, at udviklingen og ikke mindst prioriteringen af it-udviklingsprojekter er af afgørende betydning for forretningens fremtid.

Det er med andre ord særdeles vigtigt, at de rigtige projekter prioriteres. Og det kan kun ske på topledelsens bord.

I denne proces står CIO'en og hans it-folk i en ret enestående position, hvor de som den måske eneste i hele forretningen kan overskue og favne hele virksomheden og alle dens afdelinger på én gang, fordi de alle bindes sammen af it.

"CIO'en skal væk fra at være den, der bestemmer størrelsen på indbakken. I stedet skal vi bruge vores viden og vores strategiske position til at skabe øget profit," sagde Thomas Okke Frahm, CIO i Maersk Drilling, Maersk FPSO, Maersk LNG og Maersk Supply Service.

Han pegede på, at it-afdelingen og CIO'en stadig er teknologi-leverandøren i virksomheden. Og at det er afgørende, at selv de mest simple teknologi-leverancer kører problemfrit, hvis der skal være plads til at tænke strategisk.

"Vi skal jo også sørge for, at alle kan komme på netradio samtidig med, at vi har en strategisk diskussion med den øverste ledelse," sagde Thomas Okke Frahm.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.