Fik du alt med om Danmarks bedste it-chef?

Fik du det hele med? Danmarks bedste CIO'er skal håndtere mange komplekse problemstillinger. Få overblikket over kåringen af Årets CIO 2010.

Årets CIO 2010: It-chefens arbejde er i dag vigtigere end nogensinde før, og det øger kravene til it-chefens viden, indsigt og udsyn.

En god it-anvendelse er i dag et regulært konkurrenceparameter, hvor den gode og optimale it-anvendelse kan give markante konkurrencefordele i forhold til rivalerne.

Skal disse fordele udnyttes, kræver det i almindelighed, at it-direktøren har indsigt i de teknologiske muligheder og i særdeleshed, at han har indsigt i de forretningsmæssige og innovationsmæssige muligheder.

Computerworld har kåret Danmarks bedste af slagsen. Med i opløbet var fire andre danske it-direktører, der hver især lever op til de krav, der stilles for at være med i CIO'ernes superliga herhjemme.

Få overblikket over Årets CIO 2010 herunder. Klik på hvert link for at læse mere.


Her er Danmarks bedste CIO 2010
En kæmpefusion af seks forskellige virksomheder er en kæmpe it-mæssig udfordring, som årets CIO har gennemført med bravur. Mød Danmarks allerbedste CIO.


Danmarks top-CIO'er: Her er vores vigtigste opgave
CIO'ens rolle er under forandring. Men mod det bedre. Det mener Danmarks fem bedste CIO'er. Se her, hvad de egentlig mener.


Leder: Indsigt giver udsyn hos Årets CIO
Computerworld mener: Det har aldrig været vigtigere at give anerkendelse til de modige og innovative it-ledere for at være stærke rollemodeller.


Årets CIO: I minefeltet mellem drift og forretning
Som it-direktør er du i dag pinedød nødt til at fokusere på bundlinje og effektivisering. Men det er kun et midlertidigt behov. Se her hvorfor.


Her er Danmarks fem bedste it-chefer
Danmarks fem bedste it-direktører er med i finalen, når Årets CIO 2010 kåres på Nationalmuseet i København i aften. Læs store interviews med de fem bedste CIO'er i Danmark netop nu.


DR: It er motoren under det store identitetskifte
It står centralt i DR's arbejde med at flytte sig fra at være en radio- og tv-virksomhed til at være en multimedievirksomhed.


Derfor er din it-afdeling langt mere end system-pedel
It-afdelingen må selv frem på banen, hvis vil opfattes som mere end flok system-pedeller, mener Gea Niros CIO, Christian Bentzen, der er nomineret til titlen som Årets CIO 2010.


Gea Niro: Brugerinddragelse er alfa og omega
Optimal udnyttelse af it og succesfuld harmonisering af it-systemer forudsætter en dyb forståelse af it-anvendelsen blandt virksomhedens medarbejdere.


Berendsen: Enorme effektiviserings-gevinster i RFID
RFID-chips i vasketøjet kan blive sin egen vægt værd i guld for vaskeri-koncernen Berendsen. Og sikkert mere til.Berendsen: Her er der it i vasketøjet
Der er it i stort set alt i den danske vaskeri- og tekstilkoncern Berendsen - inklusive 2,5 millioner tekstiler. Det kræver en selvkørende it-afdeling.


Dong Energy: Sådan vil it gøre din strøm billigere
Med et avanceret it-system arbejder Dong Energy på i fremtiden at kunne regulere både strømproduktionen og danskernes strømforbrug. Se hvordan her.


Dong Energy: Fra kæmpefusion til rå effektivisering
Efter flere års arbejde med at gennemføre kæmpefusionen af seks energiselskaber til Dong Energy, er tiden nu inde til at fokusere på effektivisering af selskabets it-funktioner.


Mærsk: Når it-funktionen bare skal levere.
Du skal pakke de digitale planer pænt ind i forretningssprog, hvis du vil blive hørt af topledelsen, mener Thomas Frahm fra Mærsk Drilling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.