Artikel top billede

Leder: Indsigt giver udsyn hos Årets CIO

Computerworld mener: Det har aldrig været vigtigere at give anerkendelse til de modige og innovative it-ledere for at være stærke rollemodeller.

Mandag aften i smukke omgivelser på Nationalmuseet i København kårede en enig jury Michael Moesgaard fra Dong Energy til Årets CIO.

Det er femte år, at prisen som Årets CIO uddeles, og ser man på udviklingen, står det lysende klart, at det aldrig har været vigtigere end i dag at hylde forbillederne inden for vores fag.

Danmark står over for en global konkurrence, hvis lige ikke er set. Vores konkurrenceevne er faldet, det samme er produktiviteten. Det danske velfærdssamfund er under pres nu og vil blive presset yderligere i fremtiden.

Brugen af it er en helt central komponent til at møde de udfordringer. Som et redskab til effektivisering og ikke mindst som et værktøj til at skabe den vækst og innovation, der skal drive os fremad. I den kontekst er det helt afgørende, at vi som land kan mønstre de mennesker, der forstår at bruge it til netop det.

Michael Moesgaard er et af de mennesker. Det er tredje gang, han er blandt finalisterne, og hans præstationer er i den grad værd at lægge mærke til.

Hos Dong Energy har han blandt andet stået i spidsen for en kompliceret fusion af it-systemer. Det projekt blev iværksat, da Dong, Elsam, E2, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og Nesa fusionerede.

Den opgave er blevet løst til ug. Ikke bare har Dong Energy nu en standardiseret platform, der understøtter forretningen. Michael Moesgaard kan også prale af at have hentet en trecifret millionbesparelse på it-budgettet.

Hans chef, CFO Carsten Krogsgaard Thomsen, hylder Michael for gennem årene at være vokset i rollen til en yderst kompetent sparringspartner, der forstår at gennemskue komplekse forretningsprocesser. Og netop forretningsforståelsen er også der, hvor Michael Moesgaard selv lægger fokus.

Det er glædeligt, at den forståelse og indsigt, Michael Moesgaard har opnået, nu skal bruges - ikke bare til omfattende effektiviseringer, en naturlig dagsorden, hos langt de fleste CIO'er - men til at stå i spidsen for et projekt, hvis værdi for samfundet strækker sig langt ud i fremtiden.

Lige om hjørnet venter der Michael Moesgaard en opgave med udviklingen af et system til intelligent styring af el-produktionen fra vindmøller.

Danmark er blandt de førende inden for produktion og brug af vindenergi. Miljøfordelene er håndgribelige, og det er et område, som nyder stort fokus som potentiel vækstdriver hos både den nuværende regering og hos oppositionen.

Det er også et voldsomt komplekst område, teknisk, afregningsmæssigt og politisk, og Michael Moesgaard anerkender, at projektet ikke er uden risiko.

"Men det er sikkert, at vi ikke kan tage al denne vind ind uden en ordentlig it-understøttelse, der kan styre flowet. Vi kan ikke lægge mere vind ind i det danske energi-system, uden at vi finder nye veje ved hjælp af it," siger årets vinder i Computerworlds dækning af Årets CIO-konferencen.

Det har aldrig været vigtigere end i dag at give al den anerkendelse, vi kan, til de modige og innovative it-ledere, ikke mindst for at præsentere de kommende generationer af it-chefer for stærke rollemodeller.

Et stort tillykke til Michael Moesgaard for den velfortjente pris som årets CIO. Må mange andre lade sig inspirere og følge i hans fodspor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere