Fem forskellige mænd med det til fælles, at de alle er nominerede til Årets CIO 2010.
Fra venstre: Christian Bentzen (GEA), Thomas Okke Frahm (Maersk Drilling), Peter Andersen (DR), Klaus Nissen (Berendsen) og Michael Moesgaard (Dong).

Nu kårer vi Danmarks bedste it-chef

Årets CIO 2010: Hvem får den prestigefyldte titel som Danmarks bedste it-chef, Årets CIO 2010?

Det kræver sin mand, hvis man skal gøre sig håb om at kunne bære titlen som Danmarks absolut skarpeste it-chef.

Det er netop de fem skarpeste it-direktører - CIO's - i Danmark netop nu, som står over for hinanden i den tilstundende dyst om at få den attraktive titel som Årets CIO 2010.

Det sker mandag 31. maj til et storstilet arrangement i Nationalmuseet i København, som du kan læse mere om her.

Fra i dag, og frem til selve kåringen, præsenterer vi de fem nominerede kandidater, som i sig selv udgør en form for CIO-elite herhjemme.

50 instillede kandidater
De er udvalgt fra et oprindeligt felt på hele 50 indstillede danske CIO'er, der hver især har haft et interessant projekt at byde ind med.

De fem nominerede - du kan se, hvem de er her - arbejder løbende med at navigere deres virksomheder gennem den hastige udvikling, der præger erhvervslivet i almindelighed og teknologi-sektoren i særdeleshed.

I det seneste år har mange arbejdet med at trimme deres organsiationer og ruste dem til fremtidens udfordringer.

Det er sket med fokus på teknologi, konsolidering, systemudvikling og ikke mindst købmandsskab og de overordnede strategier, som virksomheden er underlagt.

Og samtidig med at der er pres på budgetterne, organisationerne trimmes og justeres og der i mange tilfælde standardiseres, gælder det om ikke at miste fokus på det, som det først og fremmest handler om: Nemlig at levere den bedst mulige it-service til brugerne.

De fire seneste års vindere har vist, at Danmark har et meget stærkt og overordenligt kompetent lag af strategisk og teknologisk meget vidende it-direktører.

Tidligere års vindere
Sidste år vandt Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland, prisen som Årets CIO 2009.

Han fik prisen blandt andet for sit arbejde med at fusionere tre amter og konsolidere it-understøttelsen af 17.500 brugere.

I 2008 var år var det Niels Molzen, CIO i Danisco, som vandt titlen som årets CIO, blandt andet fordi han har stået i spidsen for en globalisering af selskabets strategi, som understøttede forretningen.

Det kan du læse mere om her.

I 2007 var det Kenneth Egelund Schmidt, der på det tidspunkt stod i spidsen for Danfoss' it-organisation. Kåringen kom blandt andet efter en total omorganisering af it-funktionen. Læs mere om det her.

Siden er Kenneth Egelund Schmidt blevet hentet til en anden af dansk erhvervslivs sværvægtere. Han er blevet CIO i Carlsberg Group.

Den første, der fik titlen som Årets CIO i 2006, var Lars Mathiesen CIO i Nykredit.

Juryen bag
Årets CIO bliver kåret af analysehuset IDC i samarbejde med Computerworld, Dansk IT og SAS Institute

Juryen bag kåringen af Årets CIO 2010 består af:

- Jan Horsager, redaktør, Computerworld.

- Flemming Poulfeldt, forfatter og professor i ledelse, CBS.

- Malou Aamund, folketingsmedlem for Venstre.

- Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland, repræsentant for Dansk IT og Årets CIO 2009.

- Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.