"Skyen er nu så moden, at I kan begynde at skrive forretningsapplikationer og at flytte nogle af jeres forretningsapplikationer ud i Windows Azure og SQL Azure. Nu er det tid til at begynde, for det er vigtigt at få startet læringsprocessen," siger Bob Muglia, president for Server og Tools Business i Microsoft.

Microsoft: Nu skal I kaste jer ud i cloud-projekterne

Reportage: Cloud computing er ved at ændre hele it-industrien, og Microsofts cloud-platform Azure er nu så moden, at virksomhederne bør tage de første skridt ud i skyen, siger server-direktør.

New Orleans: Allerede fra morgenstunden banker varmen ned over det fugtige New Orleans. Som i en anden pilgrimsvandring bevæger folkemassen sig ned mod det gigantiske konferencecenter, hvor over 10.000 it-professionelle, heriblandt 180 danskere, ventes at deltage i Microsofts TechEd-konference.

Mens temperaturen udenfor når op på 32-33 grader, gør den overdrevne brug af aircondition det bidende koldt indenfor. Duggen driver ned ad ruderne, så temaet for konferencen, skyen, synes at være til stede i mere end en forstand.

Et jazz-band forsøger forud for åbnings-keynoten med Bob Muglia, president for Server og Tools Business, at gejle masserne op. Med røgkanoner (igen skyen), kulørte lamper og et James Brown-covernummer er missionen godt på vej mod at være fuldendt, da Bob Muglia entrer scenen.

"Vi står på kanten af en kæmpe transformation i it-industrien, der hedder cloud computing. Det er en transformation, der vil få en indflydelse på os alle, specielt software-udviklere og it-professionelle," indleder Microsoft-direktøren.

Selskabet blev stiftet i 1975 og runder således de 35 år. Med en omsætning på den pæne side af 300 milliarder kroner (2009), over 90.000 ansatte på verdensplan og
en produktportefølje, der i omfang overgår de flestes, har selskabet en nøglerolle i hele cloud-bevægelsen.

Det ved Microsoft, og det ved i mange tusinde deltagere på TechEd, der på den ene eller anden måde har Microsoft som omdrejningspunkt i deres hverdag.

Det er nu, det sker
Bob Muglia, iført cowboybukser, åben skjorte og jakke, bevæger sig hurtigt videre fra de indledende ord og over i en demonstration af nye cloud-features i 2010-versionen af Microsofts udviklingsmiljø Visual Studio.

"Skyen er nu så moden, at I kan begynde at skrive forretningsapplikationer og flytte nogle af jeres forretningsapplikationer ud i Windows Azure og SQL Azure. Nu er det tid til at begynde, for det er vigtigt at få startet læringsprocessen."

Bob Muglia forklarer, at dynamisk it, som cloud i bund og grund er, ikke er noget nyt for Microsoft. Faktisk er der blevet arbejdet med det siden 2003, og nu er produkterne begyndt at indfinde sig på markedet. Kombinationen Azure og Visual Studio er et eksempel på dette.

"Grundessensen af cloud computing handler om hurtig provisionering og skalering af services og delt hardware. Det øger hastigheden og mindsker omkostningerne," lyder det fra Bob Muglia.

Han peger på, at Microsoft i de senere år har gjort sig en række erfaringer med etablering, udrulning og skalering af cloud-services i form af produkter som Bing og Xbox Live. Nu er det tid til også at rykke virksomheds applikationer- og systemer ud i skyen, lyder opfordringen fra Microsoft.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.