Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sådan spilder du din chefs tid bedst muligt

Klumme: Chefer skal stå model til meget fra deres medarbejdere, blandt andet brok, nøl og ligegyldighed. Se her, om du også viser tegn på, at du spilder din chefs dyrebare tid.

Stakkels chefer.

Ikke nok med, at de arbejder til langt ud på natten for at rette op på fejl begået af medarbejderne tidligere på dagen, de de bliver også konstant distraheret i deres daglige arbejde af medarbejdere, der mere eller mindre bevidst spilder chefens tid.

Dermed stjæler de værdifuld tid fra chefens egentlige arbejde: At køre forretningen til medarbejdernes, kundernes og ejernes tilfredshed.

Her er de fem tegn på, at du spilder din chefs tid:

Forbereder aldrig.

Du kommer aldrig forberedt til et møde med chefen. Også selvom det er dig, der kender til området og de nødvendige tiltag for at kunne fuldføre en opgav.

Du vil hellere se, hvad han dur til og elsker at se ham fumle rundt i Excel-arkene, indtil han kommer frem til et resultat, der er helt ude i hampen, og som du efterfølgende klarer på et par minutter.

Uden at fortælle hvordan.

Ignorerer opgaver

Om så chefen står med en dunhammer, sender mails, ringer, sms'er, skriver breve eller klistrer Post-its på din skærm, så ignorerer du opgaverne indtil sidste sekund.

Eller indtil chefen enten har opgivet dem eller glemt dem.

På møder forsøger du at undvige enhver aktivitet, som minder om en opgave - og hvis det ikke kommer til at stå i referatet, findes opgaven ikke.

Leverer sjældent

De opgaver, du på mystisk vis alligevel får, løser du sjældent som aftalt.

Du ser ikke en aftale med chefen som bindende; du ser den som vejledende, og hvis andre mere spændende opgaver kommer forbi, er de et naturligt førstevalg.

Du nævner heller ikke for chefen, hvis du ikke kan fuldføre opgaven.

Du ser ham hellere dumme sig foran afdelingen. Det er ham, der er chefen og må tage skraldet.

...og listen fortsætter...

Chefen får ikke tid til at ryste skraldet af sig, før du sætter i gang med at plage.

Må jeg godt det? Hvorfor må jeg ikke, når ham derovre må? Hvorfor skal jeg gøre det? Hvorfor er det ikke mig, der er valgt? Og så videre...

Hvad der for eksempel er brugt af tid på at plage her i juni for at få lov til at se Danmarks første VM-kamp i arbejdstiden, er uhyrligt.

Og snart kommer Tour'en...

Brokker altid

Når du ikke finder energi til at plage, brokker du dig i stedet over alt muligt og umuligt.

Lige fra vinduestræk, kantinemaden, opgaverne, organisationen og cheferne, til hvor dårligt du har sovet og hvor knækkende det var for arbejdsmoralen ikke at kunne se VM-bold på storskærm i arbejdstiden.

Hvor mange kryds kan du sætte ved de fem tegn? Et kryds er ok, to krydser er ikke ok, og alt over er kritisk - og det må du gøre noget ved.

Sæt dig ind i tingene, kom forberedt til møderne, vær aktiv i opgaveudførelsen, og levér som aftalt, eller bekend kulør.

Mand dig desuden op, stop plageriet og dit evige brok, og begynd at se lidt lysere på det hele.

Måske er maden ikke så ringe endda, og måske var det alligevel ikke nogen dårlig ide at tage fri og se fodboldkampen sammen med gutterne derhjemme over en økologisk stadionplatte.

Du spildte i hvert fald ikke chefens tid.

Kristian Fischer er managementkonsulent i PA Consulting Group.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere