Artikel top billede

Apple lapper 65 sårbarheder i iPhone og iPad

Mere end 30 kritiske sårbarheder i din iPhone. Den nye iPad rammes hårdt.

Computerworld News Service: Som en del af mandagens store iOS 4-opgradering har Apple lappet hele 65 sårbarheder i iPhone, hvoraf mere end halvdelen var kritiske.

Apple udsendte iOS 4 til iPhone 3GS og anden og tredje-generations iPod Touch i mandags.

Første generations iPhone og iPod Touch kan dog, ligesom den meget nyere iPad, være sårbar over for en eller flere af de 65 sårbarheder.

Næste opdatering først til efteråret

iOS 4, som blev lanceret i denne uge, kan ikke installeres på iPhone eller iPod Touch fra 2007, og der er ingen planer om en opdatering før til efteråret.

Antallet af sårbarheder udgør en rekord for Apples iPhone, som tidligere højest har rettet 46 fejl på en gang. Det var til iPhone OS 3.0 sidste sommer.

Det nye styresystem var tidligere kendt som iPhone OS 4, og det bidrog med 35 sårbarheder, eller 54 procent af dem, der blev beskrevet som "afvikling af arbitrær kode."

Det er Apples måde at fortælle, at sårbarheden er kritisk og kan bruges til at overtage kontrollen med en iPhone eller en iPod Touch.

Ulig andre software-producenter, som for eksempel Microsoft, har Apple ikke karaktersystem for sårbarheder.

De fleste af de rettede sårbarheder fandtes i WebKit, som er den open source-baserede browser engine, der kører Safari på Apples mobile enheder, såvel som Safari til Mac OS X, Windows og Googles browser Chrome.

Blandt de 50 WebKit-sårbarheder i iOS 4, der nu bliver taget hånd om, findes også den, som det to mand høje hold bestående af Vincenzo Iozzo og Ralf-Philipp Weinmann, brugte til at hacke Apples iPhone 3GS på fem minutter under hacker-konkurrencen Pwn2Own, som fandt sted i marts måned.

TippingPoint's fejlfindingsprogram Zero Day Initiative (ZDI) betalte de to forskere næsten 95.000 kroner - det højeste beløb nogensinde udbetalt under det fire år gamle Pwn2Own - for Safari-fejlen og for den exploit, de brugte til at bryde ind i iPhonen med.

Apple har rettet den samme fejl i desktop-udgaven af Safari den 7. juni, da hele 48 sårbarheder blev lukket som en del af Safari 5.

De 15 opdateringer, der ikke har med WebKit at gøre, inkluderer blandt andet et par stykker til password-locking i iPhone og iPod Touch.

Apple har tidligere oplevet en del problemer med netop denne funktion.

I august 2008 opdagede en forsker, at Apple havde glemt at lappe en sårbarhed, der gør det muligt for folk at komme omkring password-låsen bare ved at trykke på funktionen "nødopkald" på selve password-skærmen for derefter at dobbeltklikke på ikonet "hjem."

Fejlen blev rettet i januar 2008, men dukkede op igen i iPhone 2.0, hvorefter Apple rettede den igen en måned senere.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere