Artikel top billede

Sådan undgår du at blive ribbet på ferien

Kan du godt lide at tjekke mails eller læse nyheder på mobilen, så skal du tænke dig om en ekstra gang, når du er i udlandet. Her er en guide til at holde teleselskaberne fra din pengepung.

Hvis du gerne vil have mulighed for at bruge din mobiltelefon på nettet, risikerer du, at dit surt optjente rejsebudget havner i teleselskabernes lommer.

Derfor er det en rigtig god idé at tjekke dit teleselskabs priser og gøre dig klart, hvorvidt du har brug for at kunne gå på nettet fra din mobil, når du er på ferie.

Her kommer der så yderligere tre gode råd, som kan spare dig for en masse ubehagelige overraskelser og ikke mindst en masse gode kroner.

Slå data-roaming fra

Med en smartphone er det belejligt, at telefonen selv henter opdateringer og data, når der er forbindelse til 3G-nettet. Men når du rejser i udlandet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Blandt andet advarer teleselskabet 3 deres kunder mod at have data-roaming slået til og har ud fra deres egne priser regnet lidt på, hvad det kan koste at have de automatiske opdateringer slået til på din iPhone, Android-mobil eller anden smartphone.

I EU vil det for eksempel koste mellem 20 og 80 kroner per dag at modtage data automatisk, og det er vel at mærke også, selvom du ikke rører mobilen.

Hvis du derimod har planlagt en rejse til Kina eller USA, ser det endnu værre ud. Her er prisen vurderet til mellem 100 og 400 kroner om dagen.

Du kan læse flere af 3's beregninger her: Smartphones i udlandet kan blive dyrt.

Dataroaming kan enten slås fra i telefonens indstillinger eller hos dit teleselskab.

Skaf et taletids-kort

En rigtig god idé, hvis du gerne vil benytte dig af internet på mobilen, er at købe et lokalt taletidskort på destinationen.

Hvis du lægger lidt arbejde i at finde det rigtige, er der mange penge at spare. Specielt, hvis du har brug for en større mængde trafik.

Hvis du for eksempel er i Thailand, vil 50 megabyte hos de fleste danske teleselskaber koste omkring 5.000 kroner.

Så selv med et dyrt taletidskort er der rigtig mange penge at spare. Du skal dog huske, at din mobil ikke må være sim-låst, hvis du vil benytte dig af taletidskort.

WIFI er vejen frem

I dag findes der ofte WIFI-forbindelser på hoteller og cafeer, endda gratis mange steder.

Så har du en mobil, der kan bruge et trådløst netværk, vil det være en god idé at vente med at tjekke mailen, til du er i nærheden af sådan et.

Her er den klare fordel også, at du ikke behøver at tænke på, hvor mange megabyte du bruger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere