Insekt med lyd i

Hvad er bedre end et bærbart højttalersystem med indbygget aktiv subwoofer? Et ditto med Bluetooth, naturligvis!

Insekt med lyd i

Når Saitek A-250 er pakket ud af emballagen, falder den perfekt ind i omgivelserne. Hvis du altså bor i en myretue. Højttaleren minder nemlig i høj grad om et myrehoved.

A-250 har hverken hjørner og kanter. Begge højttalergitre er placeret og udformet med et par insektøjne i tankerne. Systemet er fremstillet i sort plast, hvis vi ser bort fra, at højttalergitre er omgivet af henholdsvis en rød og en orange ring.

Du kan tilslutte Saiteks højttalersystem på en række forskellige måder. Den første mulighed er at anvende et almindeligt lydkabel til for eksempel tilslutning af en MP3-afspiller til fluehovedets linjeindgang.

Betydeligt mere interessant – og endnu enklere – er det at udnytte den indbyggede Bluetooth-modtager. En lille rund Bluetooth-sender sluttes til en af computerens USB-porte. Når Windows har accepteret den nye enhed, er næste skridt at tænde for højttalerne.

Når senderen er tilsluttet, sender Windows automatisk al lyd via den, og du behøver hverken installere et program eller rode rundt med indstillingerne.

Efter at have prøvelyttet nogle timer til Saiteks myre-anlæg er vi positivt overraskede over lydkvaliteten. Forstærkeren giver tilstrækkeligt med strøm til at give en kraftfuld og ganske behagelig lyd.

Derudover pumper bassen skønt i baggrunden. Når vi skruer helt op for lydstyrken, opstår der dog en del forvrængning.

God trådløs forbindelse

Trods en solid betonvæg og 15 meter almindelig luft mellem sender og modtager, er modtagelsen perfekt. Det var først, da vi placerede højttaleren på en etage ovenover, at vi oplevede nogen form for forstyrrelser.

Med et armeret betongulv imellem opstod den type forstyrrelser, som normalt plejer at optræde i trådløse lydsystemer. Men med tanke på afstanden kan vi næppe kalde det en brist.

Oven for myrens højre øje er placeret seks knapper. Udover en afbryderknap er der to lydstyrkekontroller samt et sæt knapper, som giver dig mulighed for at styre computerens musikafspilningsprogram.

Du kan starte og stoppe musikken, ligesom du kan springe frem og tilbage i afspilningslisten uden at skulle traske tilbage til computeren. Funktionen fungerede problemfrit sammen med Windows Media Player, men når vi anvendte Itunes, opstod der en del problemer.

Brug af batterier

Saitek A-250 drives med strøm fra stikkontakten eller med fire AA-batterier. Sidstnævnte alternativ betyder, at du kan bruge højttalerne i haven eller på stranden sammen med en MP3- eller cd-afspiller.

Ifølge producentens specifikationer holder batterierne i knapt 20 timer, hvilket stemmer nogenlunde overens med vores målinger.

Effekten er ganske vist ikke særligt høj, men hvis vi ser bort fra forvrængningen ved det højeste lydniveau, lyder A-250 rigtig godt. Derudover fungerer Blue­tooth-tilslutningen fremragende. Vi vender tommelfingeren opad. PS




IT-JOB

Story House Egmont A/S

Application Specialist

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Infrastructure Administrator

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter søges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere