Wanna-Save går efter millionoverskud

På bare 16 måneder er det danske web-site Wanna-Save vokset til at være Danmarks mest besøgte handelssite og have solgt 25.000 mobiltelefoner. I 2002 er målet at sælge 70.000 mobiltelefoner, hvilket vil være ti procent af det samlede salg af mobiltelefoner i Danmark.

Mellem 200 og 300 solgte mobiltelefoner om dagen samt et fem-cifret overskud allerede første regnskabsår taler sit eget sprog for netbaserede Wanna-Save.

Selskabet, hvis hjemmeside har eksisteret siden december 2000, har oplevet stor succes med at sælge mobiltelefoner billigt over nettet. I alt 25.000 blev det til i 2001.

- Vores succes har været mere overvældende, end vi nogensinde havde turdet håbe på, siger Carsten Berner Mortensen, direktør i Wanna-Save, der har base i Mejlgade i Århus.

En stor del af selskabets succes skyldes et loyalitetsprincip, som betyder, at folk, der melder sig ind som medlemmer, får point, som i sidste ende kan give kontant udbytte.

Senest i 2004 skal 20 procent af Wanna-Saves værdi fordeles blandt brugerne. Det sker enten ved at sælge firmaet eller ved at lade uafhængige revisorer vurdere værdien og herefter udbetale penge til brugerne.

- Vi havde ikke penge til markedsføring, da vi begyndte, og har derfor brug for medlemmerne til at videregive budskabet, er Carsten Berner Mortensens forklaring på konceptet.

Medlemmerne får blandt andet point for at promovere Wanna-Save for venner og bekendte, og det betyder, at selskabet i dag har mere end 110.000 medlemmer efter bare 16 måneders eksistens. Wanna-Save regner med at have 200.000 medlemmer, inden året er omme.

Lange ventetider

Det enorme salg af mobiltelefoner har dog ikke været uden problemer.

IT-systemet har ikke været færdigudviklet, og som man også kan se på Computerworld Onlines debatforum, har mange mennesker oplevet lange ventetider, når de har købt en mobiltelefon hos Wanna-Save.

- Folk har ventet op til en måned på deres mobiltelefon, og vi ligger heller ikke skjul på, at vi har haft problemer med at følge med. Men vi har virkelig arbejdet på sagen for at få systemet op at køre.

I dag sidder de fleste af Wanna-Saves 16 ansatte i afdelingen for kundeservice, der tager sig af 200-300 e-mails fra kunderne dagligt.

- Nu er ventetiden cirka en uge, og inden for to til tre måneder skulle ventetiden gerne være nede på tre dage, siger Carsten Berner Mortensen.

IT-systemet gør forskellen

Når Wanna-Save for eksempel kan sælge en Nokia 3310 med Telia-abonnement - der i butikkerne kan koste over 1.000 kroner - til 249 kroner, skyldes det IT-systemet, som Wanna-Saves nu fire fastansatte programmører har bygget op.

- Undtagen de endelige underskrifter kører alt fuldautomatisk online. Vi har ingen forretning at betale for, ingen kontrakter, der skal faxes videre. Vi kan køre med lavere pris, fordi vi har lavere avance, siger Carsten Berner Mortensen, der ser optimistisk på den videre udvikling af forretningen.

Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet inden for de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen

- Når man først har systemet, så overtager det en stor del af arbejdsbyrden.

Han lægger meget vægt på nødvendigheden af at have sin egen IT-afdeling, hvis man mener e-handel seriøst.

- En shop-løsning duer til et vist niveau, men den har sine begrænsninger - og man har hele tiden brug for at udvikle videre, hvis man vil køre e-handel op til et vist niveau, ligesom vi har gjort, siger han.

Wanna-Save har nu mellem 40.000 og 50.000 besøgende ugentligt, og har flere gange været det mest besøgte site på Jubiis top 10-liste.

70.000 mobiltelefoner

I alt kostede det en million kroner at starte Wanna-Save op, og Carsten Berner Mortensen og de andre, der er med i projektet, havde selv pengene fra tidligere selskaber, hvor de også solgte mobiltelefoner.

Bag Wanna-Save, og et andet selskab ved navn Procom 2000, står holding-selskabet Flexnet, som er ejet af Carsten Berner Mortensen og de folk, der var med til at starte Wanna-Save op.

- Vi har bidt os rigtig godt fat på markedet, og med de systemer, vi har, er vi et skridt eller to foran konkurrenterne. I år satser vi på et pænt syvcifret overskud, fordi vi allerede har gjort de tunge investeringer. Vi regner med at sælge cirka 70.000 mobiltelefoner i år, hvilket vil svare til 10 procent af alle de telefoner, der bliver solgt i Danmark, siger Carsten Berner Mortensen.

Interessebank

Godt halvdelen af Wanna-Saves 110.000 medlemmer har også meldt sig til selskabets interessebank, der endnu ikke har været i brug. Carsten Berner Mortensen regner dog med, at selskabet på et tidspunkt vil begynde at sende reklamer ud.

- I og med, at 20 procent af værdierne i Wanna-Save skal udbetales til medlemmerne, er alle jo interesserede i, at firmaet skal tjene så meget som muligt.

At Wanna-Save fik premiere i december 2000 samtidig med, at internetboblen brast, tager Carsten Berner Mortensen meget let på.

- Det er muligt at få en succes ud af e-handel, og vi er et godt eksempel. Onlinehandel er sikkert nok, folk skal bare have nogle bedre tilbud. Holdningen fra branchen har lidt været, at vi er klassens frække dreng og lidt irriterende, men vi har vist, at vi ikke er nogen døgnflue.

Relaterede links

Wanna-Save




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere