Datamatiker-uddannelser slås sammen

Datamatikeruddannelserne i Vejle og Horsens sammenlægges og bliver med omkring 300 årselever blandt landets største udklækningsanstalter for nye datamatikere. Blandt de nye tiltag bliver en international datamatikerlinie.

Handelsskolerne i Vejle og Horsens er blevet en del af Facit Erhvervsakademi, et nystartet samarbejde mellem ni østjyske erhvervsskoler. Det har banet vejen for at slå datamatikeruddannelserne på de to skoler sammen og i denne uge er de sidste punktummer blevet sat i den kommende studieplan og de nye fagbeskrivelser.

Studieplanen træder i kraft ved semesterstart i efteråret, og Bruno Lindskjold, der er afdelingschef for datamatikeruddannelsen på Facit Erhvervsøkonomi, mener, at der bliver tale om en væsentligt styrket uddannelse, fordi man samler det bedste fra de to uddannelsesinstitutioner.

Samtidig har sammenlægningen også vist sig som en kærkommen lejlighed til at gøre et gammelt ønske til virkelighed. Nemlig at etablere en international datamatikerlinie, som man har lagt mærke til, at Niels Brock i København har haft stor succes med.

? Der er mange, som ønsker at tage deres uddannelse på engelsk, fordi de gerne vil arbejde eller studere videre i udlandet. At undervisningen foregår på engelsk åbner også muligheder for udveksling, så vi kan få studerende fra udenlandske universiteter til Horsens og Vejle, mens vore studerende kan tage et semester i andre lande, siger Bruno Lindskjold, der har haft kontakt med skoler i blandt andet Tjekkiet og Kina.

Han peger også på, at den internationale uddannelse er oplagt for IT-interesserede nydanskere, som har problemer at blive undervist på dansk.

Håber på tre hold

I første omgang starter to internationale hold på Vejle Handelsskole, og man håber, at der også kommer tilmeldinger nok til at starte et hold i Horsens. For trods sammenlægningen fortsætter datamatikerundervisningen i begge byer.

? Et af vore succeskriterier er nærhedsprincippet, det at folk kan blive undervist i deres egen by. Men målet er, at eleverne ikke føler, at de bare går i Horsens eller Vejle, og derfor vil vi lave flest mulig aktiviteter på tværs af skolerne, siger Bruno Lindskjold.

Som for eksempel forelæsninger på en skole, hvor eleverne på den anden skole kan deltage via videokonference.

Andre fordele er, at lærerkorpset vokser til samlet 25 lærere, og at der bliver mulighed for flere valgfag.

? Selv om det selvfølgelig kommer til at kræve, at man af og til bevæger sig til den anden by, hvis man gerne vil have en bestemt profil på sin uddannelse, fastslår Bruno Lindskjold.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere