Ny og bedre MSN Messenger

Der er mange gode nyheder i Messenger LIVE, men der er stadig plads til forbedring.

Ny og bedre MSN Messenger

Når vi danskere skal chatte med vores venner, kolleger og familie, så klikker vi på den lille grønne mand ved siden af uret og starter derved MSN Messenger. Over 1,2 millioner danskere bruger i dag Microsofts Messenger-klient. Og vi er ikke alene. I Europa bruger mere end 50 millioner mennesker Messenger.

Men Microsofts dominans er truet især af Skype, der med de seneste versioner har gjort det muligt både at telefonere, bruge webcams og chatte med andre. Også Google er på vej med en endnu bedre chat-funktion i Google Talk, som integreres i Googles populære GMail-tjeneste.

Microsoft bliver altså angrebet fra alle sider, men giganten prøver at svare igen med en ny og opdateret udgave af sin MSN Messenger, der får tilnavnet LIVE. MSN Messenger LIVE kommer først på gaden til sommer, men allerede nu har vi haft mulighed for at afprøve en betaversion.

Nyt udseende

For at prøve den nye beta-version kræver det, at man bliver inviteret af en, der i forvejen er med i beta-testen. Derefter skal man logge in på en særlig webside og hente programmet ned. Installationen tager ikke mange minutter, og man logger ind med sit almindelige brugernavn og adgangskode.

Den nye klient er opbygget som de tidligere med en liste over alle ens kontaktpersoner i hovedvinduet. Men hele programmet har fået en overhaling på designfronten, og det er nu muligt meget let at skifte farveskema og få det hele tilpasset ens smag eller skrivebordets tema.

Holder man musen stille over en kontaktperson, kommer der tre linjer med billede, tagline og kontaktmuligheder frem.

Om man kan lide det nye design er en smagssag, men det er i hvert fald lettere at tilpasse det nu, end det var før.

Problemer med telefoni

Den væsentligste nyhed i MSN Messenger LIVE er muligheden for at ringe til almindelige telefoner, ganske som man kender det fra Skype. Det kræver kun, at man er i besiddelse af et headset, samt at man overfører et beløb til en konto.

I beta-fasen er det desværre kun i USA, at man kan bruge denne service, men mon ikke Microsoft også snart begynder at sælge taletid her i Danmark.

Indtil da kan vi danskere kun ringe til hinanden via Messenger, hvis begge personer sidder foran en computer med headset.

Denne funktion havde vi dog lidt problemer med at få til at køre, og det virker, som om Microsoft stadig har noget at lære af Skype på dette punkt, inden de sender MSN Messenger LIVE ud til brugerne.

Smart fildeling

Når man er flere, der arbejder på samme dokument, kan det være lidt af et mareridt at finde ud af hvilken version, der er den nyeste.

Man sender et dokument til en anden, der foretager rettelser og sender det retur, og på den måde kan man hurtigt komme til at sidde med adskillige udgaver af samme dokument i én stor pærevælling.

Det er slut nu, hvor MSN Messenger introducerer såkaldte “Shared folders” eller delte mapper.

I bund og grund betyder det, at man opretter en mappe på sin computer, som udvalgte kontaktpersoner så også har adgang til. På den måde arbejder man kun med én version af et dokument – uanset hvem, der redigerer i det.

Dokumenterne kopieres ikke til en server. I stedet oprettes en kopi af mappen på begge computere, og denne kopi synkroniseres løbende. Det betyder, at filerne er tilgængelige – også selv om den anden kontaktperson er offline.

Offline messages

Delte mapper er uden tvivl en af de mest interessante funktioner i den nye beta-version, men også offline messages er noget, som mange har efterspurgt i lang tid – og som man meget hurtigt bliver glad for, når man tager MSN Messenger LIVE i brug.

Med denne funktion kan man sende en kort besked til en kontaktperson, selv om denne ikke er online. Næste gang modtageren logger ind, popper beskeden op – ganske som om den lige var sendt.

Der er stadig mangler

Der er ingen tvivl om, at de nye funktioner i MSN Messenger LIVE er brugbare, men der er stadig plads til forbedringer og fejlrettelser:

Telefoni-delen fungerer endnu ikke lige så godt som konkurrenternes, der er stadig ikke en ordentlig integration med andre e-mail-systemer end Microsofts egen Hotmail-tjeneste, og det er stadig kun MSN Spaces, der kan tilknyttes ens profil og ikke andre weblog-tjenester.

Men Microsoft skal have ros for ikke bare at have fyldt flere blink, animationer eller andet teenager-lir i MSN Messenger, men i stedet har satset på at gøre programmets kernefunktioner bedre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere