Interaktivt instrumentbræt

Vi skal vænne os til at se LCD-skærme langt flere steder end i stuen og arbejdsværelset. Bilen bliver også snart proppet med skærme.

Under IFA-messen i Berlin i september trådte Samsungs topchef, Gee Sung Choi, op på talerstolen og kom med sin fremtidsvision. Sydkoreanerens krystalkugle pegede på, at vi i de kommende år vil få langt flere LCD-skærme. Ikke kun i stuen og arbejdsværelset. Men også mange andre steder som eksempelvis bilen. Det bliver en naturlig ting at have en LCD-skærm inden for rækkevidde.

Og noget kan tyde på, at Gee Sung Chois spådom går i den rigtige retning. Sharp er i hvert fald klar med en otte tommer LCD-skærm, som integreres i instrumentbrættet på ens bil.

Skærmen viser hastigheden via et computerskabt speedometer, og når bilen parkeres, kan samme skærm bruges til at fremvise direkte optagelser fra et kamera, som er installeret i bagenden af bilen.

På den måde kan man følge med på skærmen og forsigtigt liste bilen på plads uden at krølle kofangeren på sin egen og de andre parkerede biler.

LCD-skærmen kan også bruges til at vise kort. Det er lidt uklart, om det er en decideret GPS-funktion, hvilket ellers vil være oplagt.

Ifølge Sharp er skærmens konstastforhold på 1.500:1, og det skulle være det højeste konstrastforhold inden for sin klasse - og en tredobling i forhold til andre skærme på bilmarkedet.

Skærmen kan tåle ned til 30 minusgrader, og der kan blive mere end almindeligt smålummert i kabinen, før skærmen står af, nærmere bestemt 85 grader.

Der er ingen pris på skærmen, som forventes at blive integreret i nyere bilmodeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere